promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hellraiser: transznemű nőként tér vissza a hátborzongató horrorikon, kiakadtak a rajongók
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az előzetes alapján nagyon felkavaró lesz az új Hellraiser film.

1987-ben a zseniális Clive Barker megalkotta nekünk a Hellraiser című horrorfilmet, ami szinte egyből klasszikussá vált, hiszen annyira felkavaró és hátborzongató volt, hogy egyes helyeken nem is engedték bemutatni. Arról nem is beszélve, hogy az alkotás főgonosza, a Pinhead nevű lény rögtön ikonikus lett a kinézetének köszönhetően, mivel a fejéből kiálló szögekkel maga volt a megtestesült rémálom.

A Hellraiser rengeteg folytatást kapott az utóbbi évtizedekben, és ugyan vannak köztük elég gagyi darabok, de legalább sikerült a köztudatban tartaniuk Clive Barker vérfagyasztó, beteg világát, aminek a középpontjában egy rejtélyes kocka-kirakós van, amit ha valaki megfejt, akkor megjelennek előtte a cenobitáknak nevezett szörnyetegek, akik pokoli kínzásnak vetik alá az áldozataikat.

Ahogy az lenni szokott, Hollywood gondolt egyet, és csinált egy új Hellraiser filmet, ami nem reboot, és nem is folytatás, de elvileg az eredeti alkotás univerzumában játszódik – éppen ezért olyan fura egyes rajongók szerint, hogy a megszokottól eltérően nem Doug Bradley alakítja Pinheadet, hanem egy transznemű színésznő, Jamie Clayton.

Az interneten rengeteg dühös komment van ezzel kapcsolatban, hiszen Pinhead szerepe annyira hozzánőtt Doug Bradley-hez, mint Freddy Krueger a fantasztikus Robert Englundhoz. Bár az is hozzátartozik a teljes igazsághoz, hogy páran leginkább azért akadtak ki, mert nem értik, hogy miért döntöttek úgy a készítők, hogy Pinhead új változata egy transznemű nő legyen.

Jamie Clayton a Nyolcadik érzék című sorozatban már bizonyította a tehetségét, így nem kell aggódniuk a horrorszéria rajongóinak, hiszen minden bizonnyal jó Pinhead lesz. A rendező, David Bruckner pedig az Éjszaka a házban, illetve A rítus című filmekkel okozott sokaknak álmatlan éjszakákat, szóval jó kezekben van a projekt.

Az új Hellraiser október 7-én érkezik a Hulu nevű streamingplatformra, de elég valószínű, hogy hamarosan a Disney+-on is elérhető lesz. Az előzetes alapján pedig érdemes adni neki egy esélyt, mivel nagyon hangulatosnak és félelmetesnek tűnik ez a modern változat is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás