promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így tudta meg London, hogy meghalt II. Erzsébet – videó a felfoghatatlan bejelentésről
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hagyománya van annak, hogyan tudatják ilyenkor az emberekkel a szomorú hírt.

Szomorú hír rázta meg szeptember 8-án az Egyesült Királyságot és az egész világot, amikor kora este bejelentették, hogy őfelsége, II. Erzsébet meghalt. A királynő 70 éve ült már a trónon, és valószínűleg nélküle Nagy-Britannia sosem lesz már az, ami előtte volt. Az uralkodó állapotáról már kora délután rossz hírek jöttek a Buckingham-palotából, majd a BBC váratlanul meg is szakította az adását, hogy II. Erzsébetről tudósítson az embereknek. A szomorú hírek hallatán a család azonnal a Balmoral kastélyba sietett, így tett Harry herceg is.

Őfelsége 96 éves volt, uralkodása alatt pedig elképesztően sokat változott a világ, ha történelmi léptékben akarjuk ezt megmutatni, elég csak annyit mondani, hogy uralkodása alatt 15 miniszterelnökött nevezett ki a királynő, és akkor került trónra, amikor a második világháború legendás alakja, Winston Churchill töltötte be ezt a posztot. A hírek szerint pedig legendásan jó kapcsolatot ápoltak egymással, amikor Churchill meghalt, őfelsége még a családot is megelőzte a temetésen.

Elsőre nagyon fura lehet, de a Buckingham-palotára egy rövid és nagyon apró hirdetményt helyeztek ki tegnap a szomorú hírrel, amikor bekövetkezett a tragikus esemény. London innen értesülhetett arról, hogy az uralkodó elhunyt, ekkor már nagyon sokan gyülekeztek a palota előtt, sokan pedig azonnal könnyekben törtek ki, mikor elolvasták a kis közleményt a kapun.

A gyászhírt két férfi helyezte ki a kapura, egy kis keretben lévő dobozban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás