promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszanyal a fagyi: Freddy Krueger eljátszása máig rémálmokat okoz Robert Englundnak
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nemcsak a nézők fejébe férkőzött be a rettegett Freddy Krueger, hanem az őt alakító színészébe is.

1984-ben mutatták be a zseniális Wes Craven horrorklasszikusát, a Remálom az Elm utcában című filmet, amiben a gonosz, égett arcú, pengésujjú Freddy Krueger riogatta a fiatalokat, akikre aljas módon az álmaikban csapott le. A karakter igazi horrorikon lett az évtizedek alatt, így az őt megtestesítő Robert Englund is a legnagyobbak közé emelkedett – de úgy tűnik, hogy ennek nagy ára volt.

Freddy Krueger valóban egy érdekes figura, hiszen nem csupán a megjelenése félelmetes, hanem az is, hogy a legnyugodtabb, legbiztonságosabb állapotunkban, alvás közben támad ránk. Rengeteg embernek okozott rémálmokat a bizsergetően tökéletes alakításával Robert Englund, aki elmondása szerint saját maga is megtapasztalta, hogy milyen vérfagyasztó is tud lenni a szerepben.

Robert Englund egy interjú során nemrég elmondta, hogy még az első Rémálom az Elm utcában film forgatásán, mikor már rajta volt a teljes Freddy Krueger maszk, a hajnali órákban szépen elaludt az egyik vagonban a kis tükrös asztala előtt, majd arra kelt, hogy dörömbölnek az ajtaján, mivel hamarosan az ő jeleneteit kezdik el felvenni – de mikor kinyitotta a szemét, akkor a saját, rémisztő tükörképe fogadta őt, amitől úgy megijedt, hogy rögtön felugrott, és azóta is néha előjön a remálmaiban ez a pillanat.

Így már Robert Englund is pontosan tudja, hogy milyen rémületet tud okozni Freddy Krueger, vagyis nemcsak a nézők, hanem meglepő módon ő is hátborzongató élményben részesült a karakter által – ez pedig egyszerre vicces, és rendkívül sajnálatos.

Íme egy kis ízelítő az eredeti Rémálom az Elm utcában filmből:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás