promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Johnny Depp szembenézett Freddy Kruegerrel, majd ő maga is azzá vált
Borítókép:  ERIC GAILLARD / POOL / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan nem is tudják, hogy Johnny Depp legelső filmje a Rémálom az Elm utcában volt, aztán Tim Burtonnek hála ő is Freddy Krueger lett, bizonyos szemszögből nézve.

Wes Craven nevéhez olyan kultikus horrorfilmek fűződnek, mint Az utolsó hát balra, a Sziklák szeme, a Sikoly, vagy a Rémálom az Elm utcában. Bár Ghostface-nek is rengeteg rajongója van, mégis ha felemlegetik Craven nevét, a legtöbb embernek azonnal Freddy Krueger karaktere jut eszébe.

Bár a horrorfilmek úttörője már nincs közöttünk, életműve örökre fennmarad, és tovább fog növekedni, hiszen 2022. januárjában érkezik a Sikoly 5. része, és egy újabb Rémálom az Elm utcában remake-ről is hallani néha híreszteléseket.

A franchise első része idén már 37 éves, de az idő vasfoga semmit sem fogott rajta; a mai napig egy megkerülhetetlen klasszikus. Véleményem szerint az a horrorfilm rajongó, aki nem látta a például a Halloween-t, a Péntek 13-at, és a Rémálom az Elm utcában-t, az nem is igazi rajongó.

Hihetetlen, de ez a film volt a belépője az akkor 21 éves Johnny Depp-nek, aki az egyik kiemelt szerepet alakította. Bár a színész utána több filmben is játszott – többek között a Cry Baby-ben –, mégis Tim Burton Ollókezű Edward-ja volt az, amivel világhírnévre tett szert. Burton tulajdonképpen a maga stílusára és „képmására” alkotta újra Freddy Krueger figuráját, hiszen míg ő egy pengeujjas kesztyűvel henteli az áldozatait, addig Edward félelmetes ollókezekkel él együtt.

Persze műfajukat, történetüket, és stílusukat tekintve egyáltalán nem hasonlítható egymáshoz a kettő, de bizonyos szemszögből nézve Tim Burton csinált Johnny Depp-ből Freddy Krueger-t, miután a színész már egyszer szembenézett a horrorikonnal Wes Craven filmjében.

A Rémálom az Elm utcában a műfaj reneszánsz korának egyik zseniális műalkotása, ami örökre nyomot hagyott a horrorvilágban, és amelyhez fogható soha nem fog készülni a jövőben, de még csak hozzá hasonló sem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás