promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durvát koppant Lagzi Lajcsi - erre a gyomrosra senki sem számított
Borítókép:  TV2 Play
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

MC Hawert vádolta lopással, de úgy néz ki ő is csúnyán mellényúlt.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, egy igazán kényes mulatós balhé alakult ki a „Mikor a vodka a fejembe száll” című klasszikus miatt. A szerzeménnyel valószínűleg az is találkozott, aki nem éppen a műfaj kedvelője.

Fontos tudni, hogy a nóta 1999-ben született: Galambos Lajos írta meg hozzá a szöveget, a zenéjét pedig Hoffmann Sándor szerezte. Valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy a dal miatt majd 2022-ben fog kirobbanni egy kisebb botrány.

Ennek ugyebár van egy másik változata, amit MC Hawer és Tekknő dolgozott fel - előbbi megfűszerezte egy pici rappel is. Lagzi Lajcsi azért akadt ki, mert a jogvédő iroda arról tájékoztatta, hogy MC Hawer tradicionális dalként jelentette le ezt a slágert, aminek nem is kért engedélyt az átírására.

MC Hawer nem értette az egészet, de azt mondta, hogy ha per lesz belőle, akkor belemegy, azonban legszívesebben elkerülné a nagyobb kalamajkát. Nos, fellélegezhet, mert az Artisjus nem rég bejelentette, hogy a mulatós gigaslágernek egyetlen szerzője van lejelentve, és az nem más, mint Hoffmann Sándor.

„Fontos tudni, hogy maguk a dalszerzők jelentik be a saját szerzeményeiket az Artisjushoz, és így ők maguk adják meg azt is, hogy kik egy dal szerzői. Hoffmann 1990-es bejelentése alapján tehát ő az egyedüli szerző, Galambos Lajos nem szerző az eredeti műben. Koczka Géza, MC Hawer valóban regisztrálta hozzánk népzenei feldolgozásként a dalt, de ez csak most, 2022. május végén történt. Ez a műbejelentés még nagyon friss, egyáltalán nem is számoltunk el rá jogdíjat és vele még tisztázzuk a szerzőséget a műbejelentés alapján”

- közölte a Blikkel a jogvédő iroda.

Ez azt jelenti, hogy Galambos Lajos hiába állítja, hogy ő írta a sláger dalszövegét, ő hivatalosan nincsen feltüntetve. Ez most kivételesen egy nagy gyomros lehetett neki.

Mivel Hoffmann Sándor elhunyt, így a jogutódja kapja a jogdíjat. Ezzel úgy néz ki pont is került ennek az ügynek a végére.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás