promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy férfi 63 millió forintot adott egy használhatatlan fejszéért, most mégis mindenki rá irigykedik
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Annyit elárulhatunk, hogy nem akármilyen fejszéről van szó.

175 ezer dollárért, azaz nagyjából 63 millió forintért kelt el egy aukción egy habszerű anyagból és gyantából készült fejsze, amit végül egy gazdag üzletember szerzett meg magának, miközben tizenkét másik lehetséges vásárlót előzött meg a hatalmas ajánlatával. Elsőre valószínűleg mindenkinek elég furcsán hangzik, hogy valaki ilyen rengeteg pénzt adott egy használhatatlan szerszámért, de nem kell aggódni, nem őrült meg a férfi.

Az árverésre bocsátott, és végül egy vagyonért eladott tárgy a látszat ellenére nem éppen egy tipikus, hétköznapi fejsze, ugyanis ezt használta a zseniális Jack Nicholson által alakított Jack Torrance Stanley Kubrick 1980-as horrorklasszikusában, a Ragyogásban, hogy rátörje az ajtót a rettegő feleségére – szóval egy legendás jelenet ikonikus, felvételeknél használt kellékéről van szó, ami akárhogy is nézzük, a tulajdonosát egyik pillanatról a másikra elképesztően menővé teszi.

Az biztos, hogy az itt látható fejsze ez egy igazán különleges darab, ami nem sűrűn kerül eladósorba, szóval bárki is kaparintotta meg, valószínűleg tökéletesen tisztában van vele, hogy egy elképesztő eszmei értékkel rendelkező filmtörténelmi ereklye került a birtokába – csak szívből reméljük, hogy nem az a célja vele, hogy ő is riogassa majd a feleségét.

Itt lehet megnézni a Stephen King könyvén alapuló Ragyogás című horrorfilm fent említett, eléggé felkavaró jelenetét, amit csak 18 éven felülieknek ajánlunk:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás