promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hogy is van ez? Stephen King utálja a Ragyogást, de a folytatást imádja
Borítókép:  ULF ANDERSEN / Aurimages / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az író szerint borzongani fogunk az Álom doktor közben.

Stephen King nem ismer kegyelmet. Félti a műveit és nem udvariaskodik azokkal, akik nem jól bánnak velük. Az egyik leginkább legendássá vált King-megfilmesítés, a Jack Nicholson főszereplésével készült Ragyogás például egyáltalán nem nyerte el a tetszését, és a mester nem fél tőle, hogy mindig újra hangot adjon az elégedetlenségének.

 

De dicsérni is tud, és az Álom doktor megfilmesítése éppen azért nyert különleges jelentőséget számára, mert a Ragyogás folytatása.

A filmbeli Jack Nicholson-nak az elhagyott rémhotel folyosóin triciklizgető kisfia egész felnőtt korában viseli a hotelben szerzett sebeket: a kísértetek követik őt.

„Nagyon, nagyon alaposan, jó néhányszor végigolvastam az Álom doktor forgatókönyvét, és mindaz, ami miatt a Ragyogást utáltam, itt csodásan van megoldva. A néző borzongani fog, a szék karfáját szorítja majd a sötétben, az biztos. De közben azonosulni tud a történet hősével. Nekem ez is fontos”

– nyilatkozta King az Entertainment Weekly-nek.

Az író ezek szerint maximálisan meg van elégedve Michael Flanagan munkájával. Éppen ezért nem csoda, hogy King máris bejelentette, hogy további filmeket tervez az Álom doktor rendezőjével.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás