promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghan Markle elképesztő bejelentést tett, most erről beszél a fél világ
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hír, amelyre nehezen lehetett számítani, bár egy olyan bejelentés, amelyből akár még tanulhatunk is egy új szót.

Meghan Markle és Harry herceg a házasságuk óta, de legalábbis azóta, hogy "dobbantottak" a királyi családból rendkívül sok fejtörést okoztak őfelségének, II. Erzsébetnek és Károly hercegnek is. A házaspár most az Egyesült Államokban él egy csodálatos palotában, és immár nem is sokat látogatnak haza Nagy-Britanniába. Legutóbb például a tavaly elhunyt Fülöp herceg halálának évfordulóján tartott gyászmisén sem vettek részt. 

A pár folyamatosan szerepel a médiában, de immár nemcsak a hírekben és a velük foglalkozó posztokban, hanem ők is gyártanak majd saját tartalmat. Az elmúlt napokban például a nyilvánosság elé került, hogy Meghan a hamarosan induló podcastje címének egy olyan népszerű, és tízmilliók által használt angol szót szeretne levédetni, amelynek komoly történelme van az angol kultúrkörben. Angliában például több mint 500 évvel ezelőtt használták először.

Ez a szó az archetypes, ami magyarul archetípusokként használunk.

Meghan szeretné levédetni a szót, és így megakadályozni, hogy bárki is használhassa azt majd az elkövetkező időkben. A pár vezetése alatt álló Archewell Audio a múlt hónapban nyújtotta be az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalánál a kérelmet. Ám lehetnek ebből még jogi csatározások, mivel például ezt a nevet már egy másik cég, a bőrápoló és tisztítószereket forgalmazó Achetypes is levédette.

És hogy mit jelent pontosan az archetípus?

Valószínűleg irodalomórákon találkoztatok vele először. Valami olyan, ami nagyon ősi, és ami a tudatallattinkba beivódott már, egyfajta őskép, jelkép, mint például a bűnbeesés története. Egy jelkép, amely már az irodalom előtt is létezett, a népmese szimbolikus hősei is eg-egy archetípus megtestesítői.

Érdekelnek még érdekességek a brit királyi család életéből?

(via Life)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás