promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet királynő véletlen elárulta, ki lesz utódja? Lehet, hogy nem erre számítottál
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

II. Erzsébet királynő trónra lépésének 70. évfordulóján közzétett üzenetében beszélt erről.

Őfelsége, II. Erzsébet az uralkodása során először beszélt arról, hogy Károly herceg felesége, Kamilla királyné lehet. Erről a témáról még nem beszélt őfelsége sosem a nyilvánosság előtt. A brit monarchikus szokásjog szerint ugyanis a király feleségét a "Queen Consort", vagyis az uralkodó királynői rangú hitvese cím illeti meg.

Fordítva ez már nem igaz, hiszen a mindenkori királynő férjét "csupán" a hercegi rang illeti meg, így volt ez II. Erzsébet férjével, Fülöp herceggel is.

Így pedig Kamillának, Károly herceg második feleségének is kijárhat majd a királyi fenség cím. II. Erzsébet mostani kijelentése lehet, hogy egy nagyon hosszú vita végére tehet pontot, hiszen már évek óta a brit sajtóban jelen van ez a kérdés, hogy felvegye-e Kamilla a "Queen Consort" címet.

A kérdés megosztja a közvéleményt is, hiszen korábban köztudott volt, hogy Kamilla akkor is fenntartotta intim kapcsolatát Károllyal, mikor a herceg már házasságban élt az óriási népszerűségnek örvendő Dianával. Kamilla népszerűtlensége pedig Diana halála után érte el a csúcspontját, a britek a felmérések szerint hallani sem szerettek volna arról, hogy királynői rangban üljön férje mellett a trónon.

Ám - nagyon úgy tűnik -, hogy a közhangulat megváltozott, Kamillát ugyanis a britek megkedvelték. II. Erzsébet pedig erre a közhangulatra reagált az üzenetével. Őfelsége ebben az üzenetében beszélt eddig legkonkrétabban Károly hercegről, mint utódjáról.

Az utódlás kérdése mindig is fontos téma volt Nagy-Britanniában, ám sokáig cikkeztek arról az újságok, hogy Károly herceg átengedi majd a trónt Vilmosnak. Még korábban pedig egy meglehetősen érdekes jóslat látott napvilágot arról, hogy ki követi majd II. Erzsébetet a trónon.

Elképesztő videó 70 évvel ezelőtti koronázásról:

(via HVG)

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás