promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Uri Geller megvásárolt egy titokzatos szigetet, és erre alapos oka volt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar származású mágus az ókori egyiptomiakkal is kapcsolatba hozza a földdarabot.

A kanálhajlításairól ismert, magyar szülőkkel rendelkező Uri Geller pár éve megvásárolta a Skóciához tartozó Bárány-szigetet (Lamb Island). A mindössze 100 méter hosszú és 50 méter széles, lakatlan földdarabot különleges helynek tartja, amely az egyiptomi Nagy piramissal is kapcsolatba hozható.

„Az összefüggés évszázadok óta ismert, már egy 15. századi skót iratban is olvashatunk róla. Ezért amikor meghallottam, hogy a sziget eladó, erős ösztönös késztetést éreztem arra, hogy megvásároljam”

– magyarázta a 75 éves illuzionista-parafenomén. Nem is bánta meg a döntését, hiszen minél jobban beleássa magát a földdarab történetébe, annál bizonyosabb benne, hogy Britannia egyik legkülönlegesebb helyéről van szó.

Geller 2008-ban egy újságcikkben olvasott először Lamb Islandről. Egy brazil születésű vállalkozó kezdte el árulni, aki 2002 óta birtokolta, ám sohasem lépett a földjére. Igaz, átlagosan 30 centis termőréteg borítja, az alatt pedig kőkemény szikla van, vagyis nem tűnik túl használhatónak a terület.

Az árát 75 ezer fontra taksálták, de Gellernek sikerült 30 ezerre lealkudnia, szóval jó vásárt csinált. Bár első látásra a szigetnek nem sok köze van a gízai Kheopsz-piramishoz, az izraeli kanálhajlító szerint misztikus, láthatatlan energiavonalak kötik egymáshoz a két helyet.

„A skót királyok vérvonala, amelyhez II. Erzsébet királynő is tartozik, visszavezethető az egyiptomi fáraókig, sőt a zsidó pátriárka Noéhoz, illetve az ősi Gaythelos herceghez és Scota hercegnőhöz. Szeretném azt hinni, hogy amikor utóbbiak először léptek Skócia földjére, azt Lamb Island környékén tették meg”

– vont évezredeken átívelő történelmi párhuzamokat Geller. Aki a terület előző gazdájával ellentétben személyesen is felkereste a szigetet, ahol kincset remélt elrejtve. Korábban több országnak is sikerült felkutatnia az olaj- és aranykészleteiket, így bízott abban, hogy a saját földjén is sikerrel jár.

Már látatlanban felajánlotta, hogy a kincset az edinburghi Skót Nemzeti Múzeum és a kairói Egyiptomi Múzeum kapják majd megosztva, ám egyelőre nem érkezett hír arról, hogy bármihez is hozzájutottak volna általa.

Legutóbb 2017-ben hallhattunk Geller tervezett ásatásáról, aki fémek, gyémántok, zafír és arany jelenlétét érezte Lamb Islanden. A kincset véleménye szerint Scota, a híres Tutanhamon fáraó féltestvére rejtette el a szigeten 3500 éve, ám a megtalálása egyelőre még várat magára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás