promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Uri Geller beperelt egy Pokémont
Borítókép:  Aminoapps.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha gyerekkorodban szaporábban vert a szíved, mikor kinyitottad a chipses zacskót, és beletúrtál tazokat keresve, akkor odáig és vissza voltál a Pokémonért. Egy kis nosztalgia, pár izgalmas ténnyel a sikersorozatról.

A Pokémon az egyik legismertebb videojáték-franchise a világon. Számtalan játékformációt, filmet és természetesen titokban mindenki egykori kedvenc meséjét foglalja magába. Mindezek mögött persze hatalmas pénzlavinák sorakoznak. A diadal elvitathatatlan.

A tények mellett azonban számtalan furcsa sztorival is rendelkezik a Pokémon-univerzum.

Tömeges rosszúllét

A Pokémon egyszer szó szerint kiverte a biztosítékot Japánban. A tiltólistás Electric Soldier Porygon című epizód ugyanis 1997 decemberében, vetítése közben 685 epilepsziás rohamot váltott ki a nézők közt. Kettő eset ráadásul meglehetősen súlyos volt, a kórházi kezelés ideje meghaladta a két hetet.

A sajtó a jelenséget akkoriban nemes egyszerűséggel Pokémon-sokknak nevezte el. Az anime sorozatot 1998 áprilisáig le is vették a műsorról, a szóban forgó epizódot pedig azóta se adták le újra.

A per

Uri Gellernek is meggyűlt a baja egy Pokémonnal, név szerint a furfangos Kadabrával.

A magyar-izraeli illuzionista védjegye az elmeolvasás és persze a csodálatos kanálhajlítás tudománya. Kadabra szintén bűvészlélek, és még kanala is van.

Micsoda véletlen egybeesés?

Geller úr 2000-ben megpróbálta a Nintendót tőrbe csalni. 60 millió fontot akart a franchise-tól. A bűn a szerzői jogok megsértése volt.

„A Nintendo gonosz, okkult Pokémon karakterré változtatott engem”

– hangzott el a sértett Uri Geller szájából. A végszót kimondó döntőbíró azonban nem értett egyet a felháborodott kanálhajlítóval. Geller egy petákot sem kapott.

Labdába zárva

Az amerikai állatvédő nonprofit szervezet szerint ugyanis elfogadhatatlan, hogy a pokémonok egy zsúfolt pokélabdában élnek. Tovább tetézi a bajt, hogy ráadásul egymással harcolnak az emberi kielégülésért cserébe. A szervezet a cirkuszban tartott elefántokhoz hasonlította a mesebeli lényeket. 

Testvéremet egy kártyáért

Szinte hihetetlen, de 2000-ben egy nyolcéves angol kisfiú felhívta a helyi rádiót, hogy közölje elcserélné kishugát egy szuper ritka holografikus pokémon kártyára. Egyébként a legritkább Pokémon kártya értéke 100 ezer dollárnyi összegnek felel meg. Ez a megtiszteltetés mindössze 5 darab Pikachut ábrázoló kártyának jár a nagyvilágban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás