promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy magyar nő majdnem a brit királyi család tagja lett, még II. Erzsébetet is megkérdezték, de egy tragédia közbeszólt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha a történelem, máshogy lett volna, talán magyar tagja is lett volna a brit királyi családnak.

Zsuzsi Starkloff 2020. másjus 23-én halt meg távol Magyarországtól az Egyesült Államokban, kevesen tudják, de ő az a magyar nő, aki majdnem a Gloucester-i herceg, II. Erzsébet unokatestvére, Vilmos felesége lett. A kortársak szerint a szerelmesek álompárt alkottak, ám a királyi családban nagyon szigorú szabályok vannak érvényben, többek között az, hogy a család tagjai nem házasodhatnak elvált személyekkel.

Az 1936-ban Budapesten született Zsuzsi Starkloff azonban kétszeresen is elvált nő volt, első férjével menekültek el Magyarországról 1956-ban. Később a pár elvált, a nő stewardessként dolgozott, majd Japánba költözött második férjével. Zsuzsi Starkloff később modellként kezdett el dolgozni, és ekkor ismerkedett meg a herceggel.

Gloucester hercege volt a brit királyi család egyik legkedveltebb tagja, igazi aranyifjú volt, akit viselkedésében sokszor a hollywoodi sztárokhoz is hasonlítottak. Vilmost 1968-ban helyezték Japánba, ahol egy fogadáson ismerkedett meg a magyar származású modellel. Innentől kezdve elválaszthatatlanok voltak, ám a királyi család nem nézte jó szemmel a kapcsolatot, főleg azért, mivel a herceg az öröklési sorban a negyedik volt.

Vilmos később levelet is írt II. Erzsébetnek, amelyben engedélyt kért tőle, hogy elvehesse Zsuzsit. Ugyanis a brit királyi családban 1772-től érvényben van egy szabály, amely szerint a család tagjainak a királynő engedélyére van szükségük, ha házasodni szeretnének.

II. Erzsébet állítólag azt írta neki, hogy hallgasson a szívére, ám Fülöp nem örült a házassági terveknek. Más források szerint II. Erzsébet nem engedélyezte a frigyet.

Végül a sors is közbeszólt, mivel Vilmosnak haza kellett térnie Japánból apja agyvérzése miatt, majd 1972-ben egy repülőbalesetben életét vesztette a herceg, így a gyönyörű magyar modell és a herceg kapcsolata a tragédia miatt nem tudott beteljesedni.

A szerelmi történetről dokumentumfilm is készült, amely ide kattintva megnézhető angol nyelven.

Még több érdekesség is érdekel a királyi család életéből?

(Forrás: Nők Lapja, Blikk, NLC)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás