promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Billeg a Gucci-film sikere: humoros katyvasz vagy életre szóló remekmű?
Borítókép:  MGM / Youtube kép
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A nemrég megjelent Gucci film megosztja a közönséget: egyesek rajonganak érte, mások csalódva menekülnek ki a moziteremből, míg a Gucci család perrel fenyegetőzik.

Nemrég mutatták be a mozikban A Gucci-ház című filmet, amit már a megjelenés előtt nagy érdeklődés övezett. Nem csoda, hiszen olyan nagy nevek szerepelnek benne, mint Lady Gaga (Csillag születik), Adam Driver (Házassági történet), Jared Leto (Mielőtt meghaltam), Al Pacino (A keresztapa) vagy Salma Hayek (Frida). A rendező, Ridley Scott persze kiemeli a vetítés elején, hogy a „film valós eseményeken alapszik”, ennek ellenére egyesek hevesen tiltakoznak.

A közönség és a Gucci család leszármazottjainak legsúlyosabb kritikája, hogy a film tele van kitalált ferdítésekkel. 

A másik oldalon a rajongók tábora pedig imádja a karaktereket, de szerintük a díszletek is említésre méltóak. A fényűzés, az elegancia, a burzsoá életmód csimborasszója vetül elénk aranytálcán, ami önmagában is magával ragadó látványvilágot nyújt sokak számára. 

Lady Gaga, Jared Leto és Al Pacino alakítása uralja a vásznat.

Az eredetileg énekesnőként ismert tehetség, Lady Gaga jelenléte rendkívüli sokszínűséget sugároz. Patrizia Reggiani szerepében megjeleníti a szerelmes, fellegekben szárnyaló naivát, és a kétségbeesett, mélybe zuhant, elvetemült arculatát is a karakternek.

Jared Leto és Al Pacino, az alapvetően konfliktusos apa-fiú viszonyból sokkal inkább a humort idézik elő Paolo és Aldo Gucci személyében. A két színész párbeszédeitől a nézőkből gyakran kitör a nevetés. De nem csak ők az egyetlen szereplők, akik megfűszerezik humorral a történetet, mindenkinek jutott poén bőven.

Talán éppen ezért nem tudjuk sokszor eldönteni, hogy éppen egy paródiát vagy egy komoly drámát nézünk-e

- és ezt kifogásolják is sokan. 

Úgy tűnik, az előzetes erős kontrasztban van a filmes élménnyel.  A többség szerint, akik azt gondolták, hogy elmélyednek majd a történet komolyságában, azok valószínűleg csalódottan távoznak a moziteremből. Mindenesetre a vegyes vélemények kavalkádja mellett a következő hónapokban kiderül, hogy mi lesz a film jövőbeli sorsa: dobhatjuk a süllyesztőbe vagy igazi kasszasikerként él majd tovább? 

Forrás: !!444!!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás