promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Deák Kristóf unokázós csalós filmjéből már csak Ötvös Csöpi és Kardos doktor hiányzik
Borítókép:  Port.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az unoka című akció-thrillerben egy dühös unoka a csalók nyomába ered, hogy visszaszerezze nagyapja karóráját.

Deák Kristóf, aki az Oscar-díjas Mindenki-t és a Foglyok-at is rendezte, az unokázós csalást vette alapul első mozifilmjének témájához.

Az unoka egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet, a fekete komédia elemeivel árnyalva. A napjainkban játszódó különös bosszútörténet főhőse egy szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi. Miután imádott nagyapja egy lelketlen csalás áldozata lesz, Rudi elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. Ehhez találékonyságra, rafinériára és önbizalomra van szüksége – meg persze egy csapat szövetségesre.

„Mindig ugyanúgy kezdődik: egy idős nénivel vagy bácsival egy rendőr telefonon közli a tragikus hírt: az unokája szörnyű bajba került, sürgős segítségre van szüksége, azonnal gyűjtsön össze minél több készpénzt. A hívók profi pszichológiai trükkökkel irányítják a beszélgetést és szedik rá az idős embereket. A szerető nagyszülők bedőlnek a csalásnak, és ezt soha nem bocsájtják meg maguknak. Vén bolondnak érzik magukat, hogy lépre mentek – miközben a tragikus hír traumájából sokszor már nem tudnak felépülni. A családnak pedig marad a magatehetetlen düh. Miattuk, értük, nekik – mindannyiunknak írtam ezt a filmet”

- nyilatkozta korábban a rendező, aki saját forgatókönyvéből dolgozott.

A január 6-án debütáló filmhez nemrég érkezett meg az előzetes, ami sokkal inkább egy 80-as évekbeli akció-kriminek tűnik, semmint egy 21. századi akció-thrillernek, ami egy mindenapos problémával foglalkozik. Bár két percet sem mutatott a filmből, az már biztos, hogy a főszereplő mindenáron vissza akarja szerezni az átvert nagypapa óráját, ezért olyan magánnyomozásba kezd, amire még Ötvös Csöpi és Kardos doktor is elismerően bólogatna.

Hogy sikerült-e egy izgalmas akció-thrillert csinálni ebben a témában, vagy csak egy méregdrága oktatófilm lesz-e a nyugdíjasoknak, hogy hogyan cselekedjenek egy ilyen esetben, az januárban kiderül. Addig is nézzétek meg az előzetest.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás