promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási pénzből készül az Oscar-díjas Deák Kristóf első mozifilmje
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Személyes történettel készül mozifilm rendezői bemutatkozására Deák Kristóf, aki első magyar alkotóként nyert élőszereplős rövidfilmes Oscar-díjat a Mindenkiért.

„Az unoka története nagyon személyes nekem. Az érdekel, mire képes egy középosztálybeli, nagyvárosi „jófiú” akkor, amikor kénytelen kitörni a komfortzónájából, hogy rosszfiúk üldözésébe fogjon, hogy igazságot szolgáltasson a szeretteinek”

– nyilatkozta a forgatókönyvet is jegyző Deák Kristóf készülő filmjéről, melynek gyártását 721,9 millió forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága.

A napjainkban játszódó mozifilm egy különös bosszú története lesz. Főhőse a szelíd, jólnevelt irodista elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot, miután szeretett nagyapja egy különösen lelketlen csalás áldozata lett.

Hamarosan kezdődik a szereplőválogatás, majd a forgatás nyár végén indulhat, a kész film pedig a tervek szerint 2021 őszén kerülhet a mozikba és a nemzetközi fesztiválokra.

Az unoka operatőre Maly Róbert lesz, akivel Deák Kristóf együtt dolgozott az Oscar-díjjal jutalmazott Mindenkin. Maly Róbert számos elismert rövid- és dokumentumfilmet, továbbá a Szerdai gyerek című mozifilmet is operatőrként jegyzi.

„Amikor két évvel ezelőtt közösen forgatható témákat kerestünk Kristóffal, elmesélte a személyes érintettségű történetét, és én azonnal lecsaptam rá. Tudtam, hogy ez kell nekem. Kristóffal nagyon régre nyúlik vissza a munkakapcsolatunk és örömmel tölt el, hogy én lehetek első mozifilmjének a producere”

– mesélte a készülő filmről Zákonyi S. Tamás, aki legutóbb 2018 kiemelkedő közönségsikerét, a BÚÉK-ot készítette, előtte a nagyszabású Szabadság, szerelem-et, a München című Spielberg-filmet és az Egerszegi dokumentumfilmet.

Borítókép:  24.hu
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás