Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Halloween filmek gyilkosa egy híres színész arcát viseli – Kitalálod, hogy ki az?

A Halloween filmek gyilkosa egy híres színész arcát viseli – Kitalálod, hogy ki az?

Zene, Film & Kultúra

A Halloween filmek gyilkosa egy híres színész arcát viseli – Kitalálod, hogy ki az?

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János 15:34

A Halloween-széria gyilkosa, Michael Myers minden idők egyik legkegyetlenebb horrorikonja, pedig milliók imádják azt a színészt, akiről a maszkját mintázták.

A zseniális John Carpenter 1978-ban készítette el a Halloween című klasszikus horrorfilmet, amiben egy Michael Myers nevű maszkos pszichopata mészárol különös kegyetlenséggel. Az alkotás azóta egy sikeres szériává nőtte ki magát, aminek nemrég mutatták be a legújabb, Gyilkos Halloween című részét, amiben természetesen az ikonikus gonosztevő is visszatér.

Nem mindenki tudja, de Michael Myers álarcának igazán különleges története van: John Carpenter állítólag a forgatás előtt ráparancsolt az egyik emberére, hogy azonnal szerezzen egy maszkot, amit a gyilkos viselhet, a férfi pedig bement a legközelebbi kellékboltba, ahol rátalált a tökéletes darabra – ami történetesen a Star Trek-szériából ismert William Shatner arcát ábrázolta.

Fehérre festették, kicsit jobban kivágták a szemnyílását, és el is készült a Halloween mészárosának maszkja, William Shatner pedig rendesen meglepődött, mikor ezt megtudta, hiszen azzal sem volt tisztában, hogy egyáltalán létezik olyan álarc, amit róla mintáztak.

A színész elárulta, hogy annak idején a Star Trek miatt csináltak róla egy maszkot, hogy úgy tegyék őt öregebbé pár jelenet erejéig, de ötlete sincs, hogyan lett abból boltban is megvásárolható termék.

Borítókép: Michael Myers / Profimedia