promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, mikor jön Christopher Nolan ”atombombás” filmje, és ki lesz a főszereplő
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nolan új filmje nagyobbat fog szólni, mint egy atombomba!

Christopher Nolant-t mindenki úgy ismeri, mint a rendezőt, aki filmjeinek történeteivel alaposan megdolgoztatja a nézők agyát, és aki ha teheti, praktikus effektekkel csodákat hoz létre. Gondoljunk csak vissza A sötét lovag-ra, amiben a rendező felrobbantott egy egész, a filmben kórházként finkcionáló raktárépületet felrobbantott, a Tenet-ben pedig egy Boeing 747-es gépet tett tönkre.

Akkor most képzeljük el, hogy ez a rendezőgéniusz nem kisebb személyről fogja készíteni következő filmjét, mint az atombomba atyjáról, J. Robert Oppenheimerről. Reméljük, Nolan azért nem fog egy atombombát ledobni sehova – még ha szigorúan ellenőrzött, lakatlan és kietlen vidéken is tenné ezt –, abban viszont biztosak lehetünk, hogy ismét egy maradandó alkotást fog a nézők elé tárni.

A történet középpontjában Oppenheimer fog állni, akinek tudását arra használják fel, hogy véget érjen a II. világháború, és megmentsék vele a világot. Oppenheimer persze tudatában volt annak, milyen veszélyes fegyver az atombomba, ezért a hidegháború idején ellenezte a fegyverkezést, és a hidrogénbomba fejlesztését is, ami miatt Amerikában meghurcolták őt.

Mivel Nolan szakított a Warner Bros.-szal, az Oppenheimer-t már az Universal Studios fogja forgalmazni, és várhatóan 2023. július 21-én kerül a mozikba. A főszerepet pedig az a Cillian Murphy fogja játszani, aki már A sötét lovag-trilógiában, az Eredet-ben, és a Dunkirk-ben is együtt dolgozott a rendezővel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás