promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Christopher Nolan teljesen kiakasztotta a rajongókat – többé már nem fogják tisztelni őt?
Borítókép:  Christopher Nolan / Matt Winkelmeyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Eredet és többek között A sötét lovag-trilógia rendezője, Christopher Nolan hatalmas felháborodást keltett és könnyen lehet, hogy innen már nincs visszaút.

Korunk egyik legnépszerűbb rendezője az ötszörös Oscar-jelölt Christopher Nolan, akinek olyan alkotásokat köszönhetünk, mint a Csillagok között, Eredet, Tökéletes trükk, A sötét lovag-trilógia vagy többek között a legutóbbi sikere, a Tenet. A közönség a komoly, igényes, gondolkodós műveiről ismeri őt, ráadásul a rajongók mellett a szakma is felnéz rá, ezért sokat ér a véleménye – de lehet, hogy ez mostantól megváltozik.

Christopher Nolan az emberek legnagyobb meglepetésére elárulta egy podcastben, hogy imádja a sokak által igénytelennek és agyatlannak tartott Halálos iramban-filmeket, és leginkább az első, illetve harmadik részért van oda – ezzel pedig durván lerombolta a róla alkotott képet, hiszen egy olyan szériát kedvel, ami teljesen ellentétes dolgokat képvisel, mint az ő munkássága.

A Halálos iramban-sorozat epizódjai a gyors sportkocsikról, a szép nőkről, az óvodás-szintű keménykedésekről, a buta akciójelenetekről és a fizika törvényeinek pofátlan meggyalázásáról híresek, éppen ezért annyira sokkoló, hogy a zseniálisnak elkönyvelt Christopher Nolan szereti őket – de ebből is látszik, hogy néha mindenkinek kell egy kis faék egyszerűségű szórakozás.

A rendező legelvetemültebb rajongói persze egyáltalán nem tudják elviselni ezt a véleményt, hiszen Nolan műveinek fanatikus hívei szinte megvetik az ostoba látványfilmeket, ezért többen is elpártoltak tőle a nyilatkozata hatására.

Sok szempontból valóban furcsa, hogy Christopher Nolan pont Vin Diesel alkotását kedveli ennyire, de emiatt egyáltalán nem kéne így felkapni a vizet, hiszen mindenkinek vannak „guilty pleasure”, vagyis „bűnös élvezet” filmjei, amikről tudjuk, hogy igazából nem túl jók, de mi mégis imádjuk őket valamiért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás