promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Élőszereplős lesz a nyolcvanas évek legendás sci-fije: a Flash Gordon remake-je, Taika Waititi rendezi és írja
Borítókép:  Flash Gordon (1980)/free wallpaper
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Taika Waititi Flash Gordon-filmje most már élőszereplős lehet, pedig eddig úgy volt, hogy animációs film készül belőle. A Marvel- és Star Wars-rendező egy olyan forgatókönyvet írt, amely újragondolja az ikonikus hőst.

Taika Waititi filmrendező annyi mindennel foglalkozik, hogy nagyon könnyű elfelejteni egyet-kettőt. Például valószínűleg emlékszel, hogy ő készíti a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmet, és állítólag egy Star Wars-filmet is fog csinálni. Talán még azt is tudod, hogy ő a rosszfiú az új Ryan Reynolds-filmben, a Free Guyban, és ő a What We Do in the Shadows producere, amely a harmadik évaddal tér vissza. De emlékeztek arra, hogy 2019 nyarán felröppent a hír, hogy egy Flash Gordon animációs filmen dolgozik? Nos, így volt, és a theGeek most új információkról ír.

John Davis producer nyilatkozott a témában, aki Waititivel együtt dolgozik a projekten, és elmondta, hogy a rendező elképzelése szerint a film már nem animáció lesz.

"Taika írja. Ez egy olyan film volt, ami nagy hatással volt rá, amikor felnőtt. Ez az egyik kedvenc filmje. Eredetileg azt mondta nekem, hogy 'Csináljuk animáltan'. Azt mondtam, 'Oké'. Aztán belevágtunk, elkezdtük fejleszteni, és ő azt mondta: 'Nem, csináljuk élőszereplős változatban'. Én meg azt mondtam: 'Még jobb.'"

- mondta a producer. 

Persze, egy dolog beszélgetni erről, és egy másik dolog, hogy találjanak megfelelő időpontot, különösen egy olyan elfoglalt és keresett filmesnél, mint Waititi. De Davis úgy véli, van egy ász a tarsolyában hogy szaván fogja Waititit, hogy tényleg megrendezze ezt a filmet. 

"Hát ő írja. Tehát amikor valaki olyan forgatókönyvet ír, amit ő fog rendezni, akkor nyilvánvalóan nagyon tetszik neki a forgatókönyv, nem igaz? Szóval így nagy előnye van, nem igaz? Sokszor előfordul, hogy egy nagy rendezőhöz mész valaki másnak a forgatókönyvével, és ő teljesen átalakítja azt, mert a sajátjává kell tennie. De nekünk EZT kell megcsinálnunk... Ez Taika-kész lesz!"

Mit jelent ez pontosan? Miben lesz Taika verziója más és egyedi, mint az 1980-as klasszikus film, amely maga is egy 1930-as évekbeli sorozatot dolgozott fel, amely szinte mindenkire hatással volt a sci-fiben, beleértve George Lucast is?

"Neki van a legfantasztikusabban érdekes elképzelése erről a filmről. Nagyon érdekes módon nyúl vissza a képregények eredeti koncepciójához".

- állítja Davis. 

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás