promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön az Interjú a vámpírral tévésorozat - vajon ki játssza majd Tom Cruise karakterét?
Borítókép:  Interjú a vámpírral/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Immár hivatalos, hogy jön az Interjú a vámpírral TV-sorozat az AMC-nél.

Anne Rice vámpírvilágának tévés változata már évek óta készül, és egy időben Bryan Fuller is csatlakozott hozzá íróként. Most Rolin Jones, az HBO-s Perry Mason társalkotója és showrunnerje lesz a készítő, showrunner és író - olvashatjuk a theGeek oldalán.

A Deadline értesülései szerint is az AMC az Anne Rice azonos című regénye alapján készülő Interjú a vámpírral című tévésorozatot tervezi. Az AMC érdeklődését az anyag iránt először 2020-ban jelentették be, egy cikk szerint Rice Vámpírkrónikák és Mayfairi boszorkányok című könyveinek jogait is az AMC kaparintotta meg.

Az 1976-ban megjelent Interjú a vámpírral Louis hosszú és bonyolult élettörténetét meséli el, onnantól kezdve, hogy vámpírrá vált. A könyv hatalmas sikert aratott, és több folytatást is szült, amelyek mind részei voltak a hivatalosan Vámpírkrónikáknak nevezett könyvnek. A könyvből 1994-ben film is készült Tom Cruise és Brad Pitt főszereplésével. Bár szó volt egy egész filmes franchise-ról, amely további könyveket adaptált volna, ez sosem valósult meg. Volt egy további film, a 2002-es A kárhozottak királynője, de az borzalmas volt, úgyhogy lépjünk is tovább.

Megvan az Interjú a vámpírral szinopszisa is:

Ez Louis története, a saját szavaival elmesélve, a halandó és halhatatlan életen át vezető útjáról. Louis elmeséli, hogyan vált vámpírrá az extrovertált és baljós Lestat kezei által, és hogyan lett akaratlanul is beavatva a vámpír életmódba. Történetét New Orleans utcáin keresztül meséli el, melyet olyan döntő pillanatok határoznak meg, mint például, amikor felfedezi a gyönyörű, elveszett kislányt, Claudiát, akit nem bántani, hanem vigasztalni akar a benne rejlő emberség utolsó leheletével. Mégis vámpírrá teszi Claudiát, női szenvedélyét, akaratát és intelligenciáját egy kisgyermek testébe zárva. Louis és Claudia felbonthatatlannak tűnő szövetséget kötnek, sőt, egy időre "letelepednek" a fényűző francia negyedben. Louisnak eszébe jut Claudia küzdelme önmagának megértéséért, és a mindkettőjüket Lestat iránt érzett gyűlölet vezérli, amely a fél világot átszeli, hogy megkeressék fajtársaikat. Louis és Claudia kétségbeesetten keresik, hogy valahová tartozzanak, hogy találjanak valakit, aki megérti őket, és valakit, aki tudja, hogy mik ők és miért vannak.

Az AMC szerint 2022-ben érkezik az Interjú a vámpírral című sorozat. A Deadline hozzáteszi, hogy a csatorna "Rice regénygyűjteményét, amely a Vámpírkrónikák és a Mayfair Witches sorozatot is magában foglalja, franchise-zá kívánja alakítani, a Breaking Bad és a Better Call Saul producere, Mark Johnson felügyeli az indulást". A Perry Mason társalkotója, Rolin Jones lesz a showrunner, író és a sorozat alkotója. Jones Anne és Christopher Rice-szal együtt lesz executive producer.

"1973-ban egy gyászoló anya és egy rendkívüli író elkezdte azt, ami a valaha írt legjobb vámpírregény lett, minden tisztelettel Stoker úr felé is- Közel ötven évvel később már tudjuk, mit várnak tőlünk. Tudjuk, hogy ez a könyv és az azt követő könyvek milyen sokat jelentenek hatalmas rajongótáboruknak. Louis és Lestat előbújik majd a rejtekéből, és alig várjuk, hogy újra találkozhassunk velük." 

- nyilatkozta Jones.

"Ezt a napot már nagyon vártuk, mióta valamivel több mint egy évvel ezelőtt megvásároltuk ezt a legendás Anne Rice-gyűjteményt"

- mondta Dan McDermott, az AMC Networks és az AMC Studios eredeti műsorokért felelős elnöke.

Mark Johnson pedig hozzátette:

"Az Anne Rice úttörő és hihetetlenül lenyűgöző művének televíziós adaptálása egyszerre félelmetes és izgalmas kihívás. Mivel korábban már készítettem filmeket ilyen egyedülálló művekből, felismerem a felelősséget és a kötelezettséget, amellyel tartozunk az anyagnak. Határozottan hiszem, hogy az AMC-vel és Rolin Jones-szal fel vagyunk készülve arra, hogy megfeleljünk ennek a kihívásnak, és hogy elégedetté tegyük és elszórakoztassuk mind a hűséges Anne Rice-rajongókat, mind pedig azokat a nézőket, akik csak most fedezik fel a művét."

Most már csak a szereposztásra kell várni lesz. Kit kapja meg vajon Lestat szerepét, akit a filmben Tom Cruise alakított? 

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás