promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Léteznek vámpírok, és ma is köztünk élnek
Borítókép:  Hétköznapi vámpírok - A sorozat / imdb.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rengeteg embert foglalkoztatnak a fiktívnek vélt vérszívó szörnyetegek, a vámpírok. Az évtizedek alatt Drakulán keresztül egészen az Alkonyat-szériáig láttuk már, hogyan is képzelik el őket az emberek, de mi van, ha tényleg léteznek, és közelebb vannak, mint gondolnánk? Vajon hogyan élhetnek ezek az akár több évszázada vadászó lények a modern világban? Ezekre a kérdésekre ad választ a Hétköznapi vámpírok című sorozat, ami a Thor: Ragnarököt is készítő, zseniális Taika Waititi fejéből pattant ki.

Gyilkos ragadozók, akik vérrel táplálkoznak, nagyon erősek, át tudnak alakulni denevérré, és képesek megbabonázni minket, de megöli őket a napfény, nem bírják a feszületeket, és nem élvezhetik a saját tükörképüket. A legtöbbször a horror műfajában foglalkoznak velük, de Taika Waititi humora nem ismer határokat, így elhozta nekünk a 2016-ban készült filmje alapján az azonos című sorozatot, ami természetesen hihetetlenül vicces lett.

A Hétköznapi vámpírok négy vámpír, és a szolgálójuk életébe enged betekintést, és nem csupán onnan merít humort, hogy vajon hogyan is élnek a vámpírok az emberek között, de azzal is foglalkoznak, hogy ezek a maradi, több száz éves alakok hogyan birkóznak meg például a modern technológiával, a felgyorsult világgal, és az új értékrendekkel.

Mindegyik karakter szórakoztató, a poénok meg egyenesen zseniálisak helyenként, ráadásul akad pár olyan meglepetés is, amire biztos, hogy sosem számítanánk. Az egészet úgy csinálták meg, mintha egy stáb forgatna róluk dokumentumfilmet, így szinte már valóságérzetet ad a széria, hiszen egy reality műsor ütemét követi, persze minden epizódban egy fő, teljesen elborult történetszállal.

Ha kell, akkor tudnak durvulni is, persze a komédia határain belül, és annyi vicces baromság van benne, hogy egyszerűen nem lehet nem imádni ezt az alkotást. Egy nagyon különleges világot ábrázol nekünk, amiben levetkőzteti ezeket a mitikus lényeket, és átlagos problémákkal látja el őket, a normális emberek számára alapnak számító, de mégis röhejes helyzetekben.

Szóval ez a sorozat mindenkinek ajánlott, aki jókat akar nevetni egy hatalmas idiótaságon, ami rettenetesen kreatív, összetéveszthetetlen humorral rendelkezik, remek karaktereket vonultat fel és eléri, hogy teljes mértékben belecsöppenjünk egy igazán furcsa közegbe, ahol tök alap, hogy időnként elfogyasztanak egy szüzet, vagy denevérként buliznak egy nagyot.

A Hétköznapi vámpírok című sorozat elérhető az HBO GO kínálatában, ahol a most induló második évad első részeit is meg lehet már nézni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás