promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem hiszed el, mennyiért kelt el Kurt Cobain saját magáról rajzolt karikatúrája!
Borítókép:  Kurt Cobain/Youtube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Összesen nagyjából 5 millió dollárt (1,4 milliárd forintot) hoztak Kurt Cobain, Elton John, Cher, Eddie Van Halen, Bob Dylan és más rocklegendák relikviái a Julien's aukciósház közlése szerint.

Az aukció három napig tartott, péntektől vasárnapig. A Music Icons nevű eseményen több mint 1000 emléktárgyra, köztük hangszerre, képekre és ruhadarabra lehetett licitálni.

Kurt Cobain, a Nirvana 1994-ben, tragikusan fiatalon, 27 évesen elhunyt énekese fekete filccel rajzolt egy egyszerű karikatúra-önarcképet az 1992-es szingapúri turné közben, nem sokkal a Nevermind album megjelenése után.

A karikatúrán Cobain áll gitárral a kezében, bal oldalán pedig azt olvashatjuk, hogy “Kurt Cobain Rock Star”, jobb oldalán egy mondat:

“I don't know how to play and I don't give a hoot!” (Nem tudok játszani, de teszek rá!)

A karikatúra felbecsült ára eredetileg 10 ezer dollár volt.

Más relikviák is elképesztő áron keltek el. Prince, a 2016-ban elhunyt amerikai énekes Cloud gitárjáért a becsült, 60 ezer dolláros ár helyett szintén 281 ezer dollárt fizetett valaki. Cher amerikai énekesnő fekete, hálós felsőjéért és a motoros dzsekiért, amely hozzá tartozott és amelyet az If I Could Turn Back Time videójában hordott, 115 ezer dollárt perkált valaki. Végül Elton John angol énekes-zeneszerző fényes piros Yamaha zongorája a hozzá illő piros paddal, amelyen „John” aláírás olvasható, 150 ezer dollárt ért meg valakinek.

(The Hollywood Reporter)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás