promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem hiszed el, mennyiért kelt el Kurt Cobain saját magáról rajzolt karikatúrája!

Nem hiszed el, mennyiért kelt el Kurt Cobain saját magáról rajzolt karikatúrája!

Zene, Film & Kultúra

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Összesen nagyjából 5 millió dollárt (1,4 milliárd forintot) hoztak Kurt Cobain, Elton John, Cher, Eddie Van Halen, Bob Dylan és más rocklegendák relikviái a Julien's aukciósház közlése szerint.

Az aukció három napig tartott, péntektől vasárnapig. A Music Icons nevű eseményen több mint 1000 emléktárgyra, köztük hangszerre, képekre és ruhadarabra lehetett licitálni.

Kurt Cobain, a Nirvana 1994-ben, tragikusan fiatalon, 27 évesen elhunyt énekese fekete filccel rajzolt egy egyszerű karikatúra-önarcképet az 1992-es szingapúri turné közben, nem sokkal a Nevermind album megjelenése után.

A karikatúrán Cobain áll gitárral a kezében, bal oldalán pedig azt olvashatjuk, hogy “Kurt Cobain Rock Star”, jobb oldalán egy mondat:

“I don't know how to play and I don't give a hoot!” (Nem tudok játszani, de teszek rá!)

A karikatúra felbecsült ára eredetileg 10 ezer dollár volt.

Más relikviák is elképesztő áron keltek el. Prince, a 2016-ban elhunyt amerikai énekes Cloud gitárjáért a becsült, 60 ezer dolláros ár helyett szintén 281 ezer dollárt fizetett valaki. Cher amerikai énekesnő fekete, hálós felsőjéért és a motoros dzsekiért, amely hozzá tartozott és amelyet az If I Could Turn Back Time videójában hordott, 115 ezer dollárt perkált valaki. Végül Elton John angol énekes-zeneszerző fényes piros Yamaha zongorája a hozzá illő piros paddal, amelyen „John” aláírás olvasható, 150 ezer dollárt ért meg valakinek.

(The Hollywood Reporter)

Borítókép:  Kurt Cobain/Youtube

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás