promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rekordösszegért kelt el a legendás Kurt Cobain gitárja
Borítókép:  Kurt Cobain és a gitár / elderhsquill.org
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elárverezték a Nirvana egykori énekesének, Kurt Cobainnek a gitárját, ráadásul elképesztően drágán vihette haza új gazdája – bár ez nézőpont kérdése.

A „Smells Like Teen Spirit” című dallal örökre beírta magát a rocktörténelembe a Nirvana zenekar, aminek a spirituális középpontja, énekese és gitárosa volt Kurt Cobain. A sztár 1994. április 5-én, mindössze 27 évesen vetett véget az életének egy fegyverrel, a tragikus halála pedig azóta is beszédtéma a rajongók között, hiszen sokan még a mai napig sem tudták feldolgozni a történteket.

Kurt Cobain hatalmas nyomot hagyott a zenei életben, és talán ezért sem meglepő az, hogy a 24 cikke alapján rekordösszegért – konkrétan 6 millió dollárért, azaz körülbelül 1,86 milliárd forintért – kelt el egy aukción a zenész 1959 Martin D-18E típusú gitárja, amit többek között az ikonikus 1993-as MTV Unplugged előadáson is használt.

A licit 1 millió dollárról indult, és végül a Røde tulajdonosa, Peter Freedman vihette haza a legendás énekes hangszerét. Az biztos, hogy hatalmas összegről van szó, és példátlan, hogy ennyi pénzért keljen el egy gitár, de történelmi és eszmei értékét nézve még az is lehet, hogy egész jól járt a győztes, hiszen egy ilyen darab mindig a figyelem középpontjába fog kerülni.

Itt lehet megnézni, hogyan használta Kurt Cobain a rekordösszegért elkelt gitárt:

Ha bárki úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, akkor hívja a krízishelyzetben lévők számára a nap 24 órájában fenntartott, ingyenesen hívható 116-123-as, vagy a 06-80-820-111-es telefonszámot. Ha valaki másról van szó, akinek szüksége lehet a segítségre, akkor ezen az oldalon találhat információkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás