promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elkelt Kurt Cobain gitárja és kardigánja
Borítókép:  Frank Micelotta/Getty Images
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megvan a világ legdrágább pulóvere, pedig még cigivel is ki van égetve.

Kezdjünk előbb a gitárral, ami a frontember egyedi Fender márkájú darabja volt, amit az In Utero turnén használt. Még 1993-ban készítették el neki, ami évekig volt kiállítva a Rock and Roll Hall of Fame-ben.

Az akciósház azt jósolta 300-500 ezer dollárért (90-150 millió forint) kelhet el. Én azt mondtam, hogy lehet lesz olyan elvetemült rajongó, aki ennél többet is ki fog adni érte, de tévedtem: a gitár végül 340 ezer dollárért kelt el. Azért mondjuk ki, hogy ez sem rossz.

 

Az énekes olívazöld kardigánja nagyon ismert, mert ezt viselte az 1993-as MTV Unplugged koncerten. Nem ez volt a legjobb fellépésük, de mégis erre emlékeznek a legtöbben. A ruhadarab azért annyira különleges, mert a fellépés óta állítólag egyszer sem volt kimosva.

Erre azt mondták, hogy előreláthatólag 200-300 ezer dollár (60-90 millió forint) között fog elkelni. Nos, ez lett a rekorder, mivel valaki 334 ezer dollárt fizetett érte a New York-i árverésen. Innentől ez a legdrágább pulcsi a világon. Anno még Garrett Keltjian, a Forty7 Motorsports cég tulajdonosa vásárolta meg 137 ezer dollárért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás