promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy titok derült ki A smaragd románcáról
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A főszereplők végre elárulták, volt-e köztük valami a forgatás alatt.

A smaragd románca című romantikus akciófilm az 1984-es év egyik nagy mozisikere volt. A forgatáson – ahogy az már lenni szokott – mindenki árgus szemmel figyelte a két főszereplőt, a 40 éves Michael Douglast és a nála 10 évvel fiatalabb Kathleen Turnert, hátha a kamerákon kívül is szövődik közöttük valami.

Akkor erre nem találtak bizonyítékot, de most a női főszereplő ennek el is árulta az okát.

„Ó, persze, hogy sóvárogtam utána, de akkor még házas volt, bár külön éltek a feleségével. Szóval úgy gondoltam, lehet esélyem nála”

– mondta Kathleen Turner a jóképű férfi partneréről. A forgatás mexikói része különösen kalandosan alakult, sárcsuszamlások, rakoncátlan hüllők, 14 órás munkanapok nehezítették azt az időszakot, ami összekovácsolta a vásznon egyébként is jól működő párost.

Douglast azonban egyszer meglepetésszerűen meglátogatta akkori felesége, Diandra Luker, és alighanem ez a váratlan fordulat akadályozhatta meg, hogy a két színész között valami komolyabb is kialakuljon.

„Érezni lehetett közöttünk a csodálatos szexuális vonzalmat. Amikor nagyon-nagyon akarsz valakit, és nyugodtan mondhatom, hogy ez kölcsönös volt, de mégsem kaphatod meg. Ez ugyanakkor aranyos is”

– emlékezett vissza a női főszereplő. Kathleen Turner egyébként nagyon jó benyomást tett partnere édesapjára, a szintén hollywoodi óriásnak számító Kirk Douglasra, aki egyszer ugyancsak elrepült a forgatásra Mexikóba.

„Elmentünk vacsorázni, és meglepetésszerűen megkérdeztem Kathleent, hogy miért nem mozdul rá apámra”

– idézte fel Michael Douglas. Az apa el volt ragadtatva a színésznő szépségétől, valószínűleg a közel 40 évnyi korkülönbség sem zavarta volna, ha nem élt volna éppen boldog házasságban (második felesége, Anne Buydens producer éppen a napokban hunyt el, 102 éves korában).

Fotó: Profimedia

A smaragd románca után Michael Douglas és Kathleen Turner még két filmben játszott együtt (A Nílus gyöngye, illetve A rózsák háborúja), és azóta is jó barátoknak számítanak, még ha nem is váltak álompárrá – a közönség nagy bánatára. A Kominsky-módszer című Netflix-sorozatban pedig most újra alkalmuk nyílt közösen szerepelni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás