promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hitler nem is halt meg? 10 döbbenetes feltételezés a világtörténelem legismertebb főgonoszáról
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A legdurvább elméletek, hogy mi történhetett a nagy vezérrel.

A náci Németország az egyik legtitokzatosabb birodalom, amelyet valaha is a hátán hordott a világtörténelem. A legendáknak se szeri, se száma. Az okkult Német Birodalomról dokumentumfilmek sokasága regél, még a mainstream csatornákon is.

A nagy mítoszok fennmaradásához pedig Hollywood is hozzájárul, az elképesztően nagy pénzekért leforgatott blockbustereivel, mint például a klasszikus Indiana Jones-trilógia.

És hogy mi lett Hitlerrel a "halála után" vagy éppen, hogy halt meg? Millió összeesküvés-elmélet létezik erre is, mi most a 10 leginkább elterjedt, döbbenetes koncepciót hoztuk el nektek, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, viszont érdekes, hogy sokan mégis hisznek bennük.

A történettudomány szerint Hitler öngyilkos lett a birodalom végóráiban, méghozzá ujdonsült feleségével, Eva Braunnal a berlini Führerbunkerben. Persze azóta rengeteg könyv jelent meg, amelyek a réjtélyes részleteket feszegetik. A találgatások egyik táptalaja a szovjetek eljárása, hiszen amikor elérték a birodalom fővárosát, majd megtalálták azt a bombatölcsért, ahova a Führert temették, a csontokat elvitték a helyszínről Magdeburgba, később pedig azokat el is hamvasztották. 

Még a nürnberig per ügyészei közül is sokan nem hitték él 1945-ben, hogy a Führer meghalt. Később Hitler fogorvosa, Hugo Blaschke azonban elárulta, hogy a Magdeburgba szállított koponyák közül egy Hitleré volt. De az eltűntetett nyomok és a náci Németország számos rejtélye továbbra is a figyelem középpontjában tartja a legendákat.

Szavazás szabályai: nyomjatok egy lefelé mutató nyilat arra, amelyiket az abszolút képtelenség kategóriájába soroljátok, és nyomjatok egy felfelé mutató nyilat arra, ahol már a popkulturális adagolás odáig hajtott, hogy simán azt mondjátok rá, "jólvan, lehet, na".

Fotók: Profimedia

(Forrás: India Today,Múltkor)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás