Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hitler nem is halt meg? 10 döbbenetes feltételezés a világtörténelem legismertebb főgonoszáról

Hitler nem is halt meg? 10 döbbenetes feltételezés a világtörténelem legismertebb főgonoszáról

Zene, Film & Kultúra

Hitler nem is halt meg? 10 döbbenetes feltételezés a világtörténelem legismertebb főgonoszáról

Zene, Film & Kultúra

Promotions 18:23

A legdurvább elméletek, hogy mi történhetett a nagy vezérrel.

A náci Németország az egyik legtitokzatosabb birodalom, amelyet valaha is a hátán hordott a világtörténelem. A legendáknak se szeri, se száma. Az okkult Német Birodalomról dokumentumfilmek sokasága regél, még a mainstream csatornákon is.

A nagy mítoszok fennmaradásához pedig Hollywood is hozzájárul, az elképesztően nagy pénzekért leforgatott blockbustereivel, mint például a klasszikus Indiana Jones-trilógia.

És hogy mi lett Hitlerrel a "halála után" vagy éppen, hogy halt meg? Millió összeesküvés-elmélet létezik erre is, mi most a 10 leginkább elterjedt, döbbenetes koncepciót hoztuk el nektek, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, viszont érdekes, hogy sokan mégis hisznek bennük.

A történettudomány szerint Hitler öngyilkos lett a birodalom végóráiban, méghozzá ujdonsült feleségével, Eva Braunnal a berlini Führerbunkerben. Persze azóta rengeteg könyv jelent meg, amelyek a réjtélyes részleteket feszegetik. A találgatások egyik táptalaja a szovjetek eljárása, hiszen amikor elérték a birodalom fővárosát, majd megtalálták azt a bombatölcsért, ahova a Führert temették, a csontokat elvitték a helyszínről Magdeburgba, később pedig azokat el is hamvasztották. 

Még a nürnberig per ügyészei közül is sokan nem hitték él 1945-ben, hogy a Führer meghalt. Később Hitler fogorvosa, Hugo Blaschke azonban elárulta, hogy a Magdeburgba szállított koponyák közül egy Hitleré volt. De az eltűntetett nyomok és a náci Németország számos rejtélye továbbra is a figyelem középpontjában tartja a legendákat.

Szavazás szabályai: nyomjatok egy lefelé mutató nyilat arra, amelyiket az abszolút képtelenség kategóriájába soroljátok, és nyomjatok egy felfelé mutató nyilat arra, ahol már a popkulturális adagolás odáig hajtott, hogy simán azt mondjátok rá, "jólvan, lehet, na".

1.  Hitler és Eva Braun öngyilkos lett

Ez nem összeesküvés-elmélet, ez a hivatalos álláspont. A kérdés csak az, hogy lehet, ezt teszitek az abszolút képtelenség kategóriájába? Rajtatok múlik.

2.  Argentínában telepedett le, és boldogan élt Eva Braunnal

Argentína sok nácit befogadott, többek között itt kapták el Adolf Eichmannt is.

3.  Hitler Spanyolországba ment 1945-ben

Ez Ron T Hansig teóriája, amit a Hitler menekülése című könyvében fejt ki, szerinte a híres koponya nem Hitleré volt, hanem egy nőé, és a Führer már 1945. április 22-én elmenekült Spanyolországba.

4.  Hitler Parkinson-kórban halt meg

5.  Hitler San Diegóba menekült

Horogkereszt alakú épületek is vannak a városban, sokak szerint ez egy jel.

6.  Hitler az Antarktiszra menekült

Hitler rengeteg titkos expedíciót küldött az Antarktiszra, sokak szerint azért, hogy feltérképezze, hogy ide tudjon majd menekülni. Az igazság viszont az, hogy bálnazsírért mentek ide a nácik, ami a hadi élelmiszerek egyik fontos forrása volt.

7.  Hitler a föld alatt megszökött Berlinből és a Déli-sarkra ment

8.  Hitler földönkívüliekkel barátkozott

Majd a világuralmi tervek dugába dőlése után velük ment az univerzum egy ismeretlen szegletébe.

9.  Hitler és a nácik felmentek a Holdra

A legismertebb elmélet, amely szerint a holdon van egy náci titkos bázis is.

10.  Hitler klónozta magát, nem halt meg

Dr. Mengele volt a segítségére a nagy projektben.

Fotók: Profimedia

(Forrás: India Today, Múltkor)

Borítókép: Profimedia