promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Netflix női örömök után kutat, és igencsak kellemes élményben részesít minket – Sexify kritika
Borítókép:  Instagram / sexifynetflix
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Netflix toplistás műsora a női orgazmus rejtélyeit kutatja, miközben egy nagyon fontos társadalmi jelenségre is rávilágít.

Legújabb sajátgyártású műsorait tekintve a Netflix az utóbbi időben egyre nagyobb érdeklődést mutat a földrajzi korlátok kibővítése iránt. Az 1997-ben alapított amerikai médiaszolgáltató és produkciós vállalat folyamatosan bővíti kelet-ázsiai műsorainak kínálatát. Gondolhatunk itt például a Sweet Home című dél-korai horrorsorozatra vagy  az Alice határországban című sci-fi alkotásra, amelyek – ha nem is tökéletesek –, de egyértelműen felhelyezték az ázsiai sorozatokat egy szélesebb (nem anime rajongó) közönség radarjára is. 

Az elmúlt időszakban egyébként a spanyol tartalmak is eléggé feljöttek. A nagy pénzrablás című spanyol bűnügyi drámasorozat például az elmúlt év egyik legnagyobb közönségkedvence lett. 

Úgy tűnik azonban, hogy a Netflix egyre nagyobb figyelmet fordít a kelet-közép-európai tartalmakra is – A szürke ötven árnyalata „kelet-európai változataként” is emlegetett lengyel 365 nap című erotikus drámája például hosszú heteken keresztül a streaming szolgáltató top10-es listájának része volt. 

Nemrég egy újabb lengyel műsor került fel a Netflix toplistájára, ezúttal azonban egy egészen más műfajban.

Sexify című sorozat történetének középpontjában három lány áll, három egyetemi hallgató, akik mind eltérő akadályokkal szembesülnek a női orgazmus rejtelmei után kutatva. 

Ez a három teljesen különböző személyiségtípussal rendelkező lány hirtelen egy csapattá válik egy egyetemi verseny érdekében, amely során elhatározzák, hogy létrehoznak egy olyan alkalmazást, amely garantálja az orgazmust minden nő számára. 

A cselekmény elsőre kissé bugyutának hangzik, azonban a történet néhány epizód alatt meglepően kellemes csalódást okoz. A nyolcrészes sorozatot sokan összehasonlítják a szintén a Netflixen futó Szexoktatás című szériával.

Igen, a Sexify valóban beszél a szexről, és jól beszél róla.

A brit sorozattal ellentétben azonban a lengyel széria kifejezetten csak a női örömökre koncentrál. 

A Sexify az audiovizuális világ aprócska forradalma, különösen azért, mert egy olyan ultrakonzervatív országban készül, ahol az abortuszt ma már szinte teljesen betiltották, és ahol egyes önkormányzatok „melegmentes övezeteket” hoztak létre.

Lengyelország dogmatikus, ellentmondást nem tűrő politikájára tehát a Sexify egy meglepően ütős könnyű elbeszéléssel válaszol.

Hihetetlenül szerethető hősnők triója

Natalia informatikus hallgató az egyetemen, és csak az alvásszabályozó alkalmazásának kifejlesztésével foglalkozik. Az álma, hogy munkájával elindulhat egy rangos kormányzati versenyen, hirtelen semmivé foszlik, amikor a tanára azt mondja neki, hogy az applikációja nem elég érdekes, nem elég „szexi” a győzelemhez.  Ennek hatására Natalia egy teljesen új koncepcióval áll elő: létre akar hozni egy olyan algoritmust, amely minden nőt hozzá tud segíteni az orgazmushoz.

A dologgal csak egy probléma van: Natalia jobban ismeri a számítógépeket, mint a saját testét.

Itt jön a képbe legjobb barátnője, az esküvőjére készülő, hívő katolikus Paulina, aki nem igazán képes megtapasztalni az eksztázist vőlegényével az ágyban, és mindeközben folyamatosan a bűntudat gyötri, amiért az egyház álláspontja szerint parázna életet él.

Paulina lakótársa, Monica felszabadult szexuális életet folytat, és nem érdekli, hogy mások mit gondolnak róla, azonban ő is problémákkal küzd: bármennyire is próbálkozik, csak a gyűlölt ex barátjára gondolva képes elélvezni.

Külön ki kell emelni a sorozat filmzenéjét: az addiktív, 70-es évekbeli popzenei stílus valósággal magával rántja a nézőket.

A Sexify figyelmen kívül hagy mindenféle szexualitás tabut, és kizárólag a nők élvezetét helyezi középpontba, ezáltal olyan, mint egy korty friss levegő. Az orgazmus a sorozat során nemcsak a szexuális kielégülést jelenti, hanem mintha az egész női társadalom fellélegezését szimbolizálná. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás