promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
365 nap: A szürke ötven árnyalatának lengyel szoftpornós változata letarolta a netet
Borítókép:  netflix.com.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik, hogy nagyon sokan vevők arra, hogy egy Stockholm-szindrómával felvértezett erotikus filmet nézzenek szabadidejükben.

A koronavírus-járvány ideje alatt bezárkóztunk otthonainkba, és mindenki máshogy próbált eltölteni idejét. Mi úgy próbáltunk segíteni, hogy olvasásra buzdítottunk.

Természetesen a film- és/vagy sorozatnézés az egyik leginkább unaloműző műfaj. Ilyenkor boldog-boldogtalan igyekszik bepótolni azokat a filmeket, sorozatokat, amikre a normális, átlagos hétköznapokban nem volt ideje. Valószínűleg ennek, illetve a jó PR-nek köszönhetően a lengyel 365 nap című alkotás óriási siker az internetezők körében. Hozzátesszük, hogy nem csak náluk, hiszen a lengyelországi bemutató óta csak az országban 9 millió dollár bevételt hozott az alkotóknak.

A film rém egyszerű, ám annál veszélyesebb témát dolgoz fel. Blanka Lipinska azonos című regényéből készült mozi témája a következő:

a szicíliai maffiózó, Massimo (Michele Morrone) autójából észreveszi az ismeretlen sales ügynökként dolgozó Laurát (Anna Maria Sieklucka), ám pillanatokkal később apját meggyilkolják – a férfi nem tudja megakadályozni a merényletet, mert a nő hatása alá kerül azokban a pillanatokban. A gyászoló nagymenő nem tudja kiverni a fejéből a nőt, és öt évvel később sikerül is elrabolnia. Massimo azt mondja Laurának, hogy 365 napja van arra, hogy belészeressen, ha ez nem jön össze, akkor a nő visszatérhet jól megszokott életébe. 

Olvashattátok, hogy a sztori nem túl bonyolult, ám annál több olyan dolog van benne, ami a hétköznapi ember elvével ellentétes, és meggyőződésünk, hogy nem lenne szabad szurkolnunk annak, hogy beteljesedjen a férfi és nő szerelme. Természetesen az idő előrehaladtával a teljes elutasítástól kezdve, a Stockholm-szindrómán (a fogoly szimpatizálni kezd fogvatartójával) át, a megőrülésen és a szado-mazo jeleneteken keresztül jutnak el hőseink a Massimo által kitűzött dátumhoz.

A filmet csak azért szúrtuk ki a megszámlálhatatlan alkotás közül, mert a Netflixes megtekintés csúcsokat ostromol. Tény, hogy a szolgáltató már azt is megtekintésnek számítja, ha valaki legalább kettő percet nézett a filmből. 

Azt is észrevettük, hogy a Netflix mellett óriási reklámot csinált a 365 napnak a TikTok. A villámgyorsan terjedő közösségi médiás platformon már egy kihívás is elterjedt, aminek résztvevői a filmmel kapcsolatos videókat töltenek fel az oldalra. A cikk megírásának pillanatában már több mint 756 millió #365days hashtaggel ellátott videó található a Tiktokon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás