promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Friderikusz Sándor visszavonul a televíziózástól
Borítókép:  RTL Klub
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Friderikusz Sándor új műsort indít, de ezúttal nem a TV-ben.

Friderikusz Sándor neve hallatán az elmúlt két évtized szórakoztató és beszélgetős tévéműsorai jutnak eszünkbe. A televíziózás egyik meghatározó alakja négy év kihagyás után az RTL Klubon vállalta el az Életünk története vezetését, de úgy érzi, ezek után végleg visszavonul a nagy tévécsatornáktól.

A Blikk nemrég egy átfogó interjút készített Friderikusszal, amiben elmondta, hogy miért nem hiányzott neki a tévézés:

„Ez alatt a négy év alatt gyakran azzal szórakoztattam magam, hogy különböző inspirációk nyomán kitaláltam vadonatúj tévéműsorokat, megterveztem azokat ától cettig, nem egy esetben még azt is kiszámoltam, mennyibe kerülne az adott tartalom előállítása, aztán az archívumomba ad acta tettem az egészet. Ezáltal a sok macerától, amit egy-egy tévéműsor tető alá hozása jelent, megkíméltem magam. De szórakoztató játék volt, mondhatom.”

A hosszú évek során a műsorvezető több csatornánál is megfordult, és azt látta, hogy a hazai tévék ugyanúgy működnek, mint a magyar társadalom:

„A hazai tévés műhelyek zöme pedig hasonlóképpen működik, mint a magyar társadalom többsége: hanyagul, ráérősen, sok esetben a másik átverésére alapozva. Nem mintha morális instanciának tekinteném magam, de amikor egy helyen többször is azt tapasztaltam, hogy minden más fontosabb, mint a munka és a teljesítmény, amikor hol politikai ármányok, hol masszív hazugságok hálójába kergettek, egy idő után inkább szabadultam.”

Friderikusz úgy érzi, már visszavonulóban van a tévézéstől, és most már inkább olyan emberekkel és dolgokkal szeretne foglalkozni, amelyek tényleg fontosak. Éppen ezért hamarosan saját műsort indít a YouTube-on:

„Én úgy érzékelem, hogy éppen visszavonulóban vagyok. A nagy tévécsatornáktól feltétlenül. Rendben van, most évente kétszer hat adásban feltűnök az Életünk történetében késő éjszaka a nagy RTL képernyőjén, de én már ennél többet az országos televíziózástól nemigen akarok, már csak azért sem, mert szerintem a televízió elvesztette egykori jelentőségét, legalábbis idehaza. És mert fontos dolgokról, ügyekről és jelenségekről a nagy tévékben már nemigen lehet beszélni, a csatornafőnökök szerint azt senki nem nézné meg, ezért építettünk az elmúlt három-négy hónapban egy önálló kis tévéstúdiót, ahol úgymond független műsorszolgáltatásba kezdek, április 29-től beszélgetéseimet – egyelőre hetente egyszer, csütörtök esténként frissítve – a Facebookon és a YouTube-on lehet majd látni, illetve podcast formában meg is lehet hallgatni.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás