promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tom Hanks elárulta a filmgyártás jövőjét, ezzel pedig sokakat felbosszantott
Borítókép:  Tom Hanks / Matt Winkelmeyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világjárvány és a mozik bezárása teljesen megváltoztatta Hollywoodot, Tom Hanks pedig pontosan tudja, hogy ennek milyen hatásai lesznek a jövőre nézve.

Tom Hanks kereken 40 éve színészkedik, ezért elég sok változást megtapasztalhatott már a saját bőrén, hiszen a szeme láttára alakult át többször is a filmgyártás. Most, hogy a koronavírus-járvány miatt a legtöbb helyen nem üzemelnek a mozik, a nézők pedig a streaming szolgáltatók felé fordultak, így ő is kénytelen volt átgondolni, hogy vajon merre tovább. Végül elég konkrét víziója támadt ezzel kapcsolatban, ami segített meghozni a döntését.

Tom Hanks annak idején nagyon szomorú volt, hogy a mozikba szánt A Greyhound csatahajó című alkotása csak neten lett bemutatva, de azóta kinyílt a szeme, és úgy gondolja, hogy a streaming a jövő, és ezzel nincs is semmi gond. Szerinte nem azon múlik a film minősége és élménye, hogy hol, illetve hogyan nézzük, hiszen például ő is egy apró, fekete-fehér tévén látta gyerekkorában a Híd a Kwai folyón című klasszikust, mégis imádta.

Ezzel pontosan az ellentétét állítja annak, amit a legtöbb hollywoodi rendező, hiszen többek között Denis Villeneuve (Szárnyas fejvadász 2049) és Christopher Nolan (Eredet, A sötét lovag-trilógia) is minden erejükkel a mozik mellett kampányolnak, utóbbi például a lehető legjobb minőségben, kifejezetten a nagyvászonra álmodja meg műveit, és azzal az élménnyel szeretné gazdagítani a nézőket.

A Warner Bros. és az HBO Max üzleti modellje is kicsapta sokaknál a biztosítékot, mivel azt tervezik, hogy jövőre egyszerre fogják bemutatni az alkotásaikat a filmszínházakban és online is, ezzel pedig a készítők szerint konkrétan megölik a mozikat, pedig pont, hogy segíteni kéne őket ezekben az ínséges időkben.

Tom Hanks úgy látja, hogy hamarosan elkezdődik egy olyan korszak, amikor kifejezetten úgy csinálják meg a filmeket, hogy egy egyszerű, otthoni rendszeren is tökéletes élményt nyújtsanak.

Ebben bőven lehet igazság, hiszen az utóbbi pár hónap tapasztalatai alapján egyre kevesebben hiányolják a mozik utánozhatatlan hangulatát, és a legtöbben inkább átadták magukat az otthoni kényelemnek, meg persze az olcsóbb megoldásoknak. Nagyon úgy tűnik, hogy a közönség igényei még egy jó ideig nem fognak megváltozni, így a stúdióknak csupán az a megoldás maradt, hogy behódolnak a streamingnek, és az emberek igényei szerint csinálják tovább a dolgokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás