promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borat vagy Mulan győzött? – Ezek voltak idén a legnézettebb streaming-filmek
Borítókép:  Borat 2 / via hypebeast.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Végre kiderült, hogy a hatalmas kínálatból melyik alkotások érdekelték leginkább az embereket a Netflix, az Amazon, a Disney és a HBO filmjei közül.

A koronavírus-járvány miatt rettenetesen nehéz helyzetbe kerültek a mozik, ezért rengeteg stúdió inkább valamelyik streaming platformon mutatta be a drágán elkészített filmjeit, hogy valamilyen szinten bevételhez jussanak, és ne kelljen több hónapot várniuk arra, hátha valamilyen csoda folytán minden visszatér a régi kerékvágásba.

Jelenleg is több millió ember van otthon, akik mind szórakozásra vágynak, ezért alaposan megnőtt a Netflix, az HBO Go/HBO Max, az Amazon Prime Video vagy a Disney+ feliratkozóinak száma, hiszen nekik köszönhetően számtalan alkotás közül válogathatunk egy jelképes összegért cserébe – és természetesen hatalmas háború dúl a kegyeinkért.

Most azt vizsgálta meg egy cég, hogy a bemutató utáni héten melyik filmekre volt leginkább kíváncsi az amerikai közönség, a végeredmény pedig elég meglepő:

10. Szerelemben, bűntényben (The Lovebirds) – Netflix
9. Boszorkányok (The Witches) – HBO Max
8. A chicagói 7-ek tárgyalása (The Trial of the Chicago 7) – Netflix
7. A halhatatlan gárda (The Old Guard) – Netflix
6. Mulan – Disney+
5. Phineas and Ferb the Movie: Candace Against the Universe – Disney+
4. Tyler Rake: A kimenekítés (Extraction) – Netflix
3. Kémecském (My Spy) – Amazon Prime Video
2. Borat 2 – Amazon Prime Video
1. Hamilton – Disney+

Ezek alapján úgy néz ki, hogy a Disney tényleg nagyot kaszált azzal, hogy bemutatták Amerika egyik kedvenc színházi musicaljének, a Hamiltonnak a felvételeit, de Sacha Baron Cohen sem szégyenkezhet, ugyanis a Borat folytatása is elképesztően sok nézőt vonzott. A Mulan pedig hiába van „csupán” a hatodik helyen, ez is hatalmas teljesítmény, ugyanis a Disney 29,99 dollárt (vagyis körülbelül 9.000 forintot) kért pluszban érte, mivel csak nehéz szívvel sikerült meghozniuk a döntést, hogy egy ilyen húzócím elkerülje a mozikat.

Látszik, hogy tényleg egyre több ember tér át a streaming-szolgáltatókhoz, hiszen már a legnagyobb hollywoodi sztárok is ebben látják a jövőt, mert így kényelmesen juthat el a közönséghez minden egyes alkotásuk. Ennek viszont az a hátránya, hogy a filmszínházak sorsa szinte megpecsételődik, mivel így valószínűleg a járványhelyzet enyhülése után sem fognak tolongani a kasszáknál a nézők.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás