promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A halhatatlan gárda-kritika: Charlize Theront csak a klisék tudják legyőzni
Borítókép:  Charlize Theron A halhatatlan gárda című filmben / imdb.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Netflix ismét meglepett minket egy látványfilmmel, aminek ráadásul a gyönyörű Charlize Theron a főszereplője. A halhatatlan gárda egy képregényadaptáció, így bőven magában hordozza a műfaj szinte összes hibáját, de legalább az alapötlet érdekes – bár néha úgy érezzük magunkat,  mintha egy 20 évvel ezelőtti alkotást néznénk.

Nem éppen az akciófilmjeiről híres Gina Prince-Bythewood, de azért mégis megkapta a Netflixtől azt a megtisztelő lehetőséget, hogy Charlize Theronnal közösen készítsen egy csatákkal teli, kicsit misztikus alkotást, ami igazi nyárindító popcornfilm lehet, és ehhez szinte minden játékszert megkapott.

A halhatatlan gárda egy titkos kis csoportról szól, akik rengeteg ideje járják a Földet, és látszólag nem tudnak meghalni. Egyetlen dolguk, hogy a küldetéseikkel pozitív irányba befolyásolják az emberiséget, így kisebb munkákat vállalnak, ahol megmentik a szerencséseket, miközben vadul kaszabolják a rosszakat.

Ezt az idillt egy rosszul sikerült misszió teszi tönkre, aminek hatására veszélybe kerül a kilétük, meg az ősi titkuk, ráadásul egy új taggal is bővülnek, aki nem igazán örül a kialakult helyzetnek. Így kell szembeszállniuk egy gonosz gyógyszercéggel, ami meg akarja kaparintani az örök élet kulcsát.


Kép: A halhatatlan gárda / imdb.com

Ez így egész jól hangzik, hiszen a „halhatatlanság” azt jelenti egy akciófilmnél, hogy a legbrutálisabb dolgokat is megcsinálhatják következmények nélkül. Kár, hogy itt nem voltak olyan bátrak, de azért még ettől függetlenül is akadt egy-két izgalmasabbnak mondható jelenet, bár a legtöbbet rendesen elrontották a 2000-es évek elejét idéző megoldások, mint például a harc alatti modern, oda nem illő zene használata, hogy „menőbbek” legyenek.

Nagyon hullámzó a minőség, mivel néha egész hangulatos, profi a megvalósítás, néhol meg olyan, mintha direkt akarták volna elérni azt, hogy egy picit se tudjuk követni az eseményeket.

A színészgárda közül határozottan kiemelkedik Charlize Theron, aki bajnokként gyűri le az akadályokat, és egész hiteles a szerepében, mivel a drámai jelenetek, és a keménykedés is megy neki, akármennyire is idétlen néha a szájába adott szöveg. A történet elég klisés, viszont van benne egy olyan szál, ami mondhatni hátborzongató, hiszen azzal foglalkozik, hogy miért félnek annyira a főszereplők attól, ha valaki fogva akarja tartani őket.


Kép: A halhatatlan gárda / imdb.com

Ez a film alapból nem is lenne olyan rossz, viszont néha rettenetesen idejétmúltnak tűnik a gagyi beszólások meg a semmitmondó történet miatt, viszont legalább végig szórakoztató tud maradni, és érezni, hogy van benne potenciál. Csupán az a baj, hogy nem itt lőtték el a puskaport, hiszen végig érezni, hogy ez csak egy felvezetés a folytatáshoz.

A halhatatlan gárda egy korrekt, helyenként látványosnak mondható alkotás, amiben Charlize Theron remekel a körülményekhez képest, az alapötlet is működik, viszont a klisék és a határozatlan rendezés miatt nem lesz valami maradandó.

Egy kellemes, de változó minőségű művet kaptunk, ami összességében egynek jó. Azért reménykedhetünk benne, hogy a folytatásoknál már nem követik el ezeket a hibákat, és egy profibb filmkészítőt fognak alkalmazni, aki tudja, hogy mit kell csinálnia ebben a műfajban ahhoz, hogy igazán jó legyen a végeredmény.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás