promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyben a Warner Bros? Nolan és Villeneuve is berágott a stúdió döntése miatt
Borítókép:  WallpaperAccess
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Míg a Legendary Entertainment talán jogi úton támadja meg a Warner Bros-t, addig Christopher Nolan őszinte és kemény véleményt fogalmazott meg a stúdió jövőre érkező filmjeivel kapcsolatos döntését illetően.

Hollywoodban áll a bál, mióta a Warner Bros. bejelentette, hogy jövőre egyidőben mutatja be a filmjeit az amerikai mozikban és az HBO Maxon is. A Legendary Entertainment név szerint a Dűne és a Godzilla vs. Kong miatt háborog, ugyanis ezeket a filmeket javarészt ők finanszírozták, ennek ellenére semmilyen beleszólásuk nem volt abba, hogy milyen formában mutassák be őket a nagyközönségnek. Magyarán a Warner teljes mértékben egyedül hozta meg ezt a sokakat felháborító döntést.

A Variety információi szerint most a Legendary vezetői azon munkálkodnak, hogy békés úton próbálják rendezni a helyzetet a Warnerral, aminek egyik lehetséges módja, hogy a stúdió megvásárolja a filmeket a Legendary-től. Amennyiben nem sikerül megegyezniük, akkor a produkciós cég meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket, a szerződésszegés egy bizonyos formájára hivatkozva.

Természetesen nem csak a Legendary Entertainment dühöng a Warner Bros. döntése miatt. A Dűne rendezője, Denis Villeneuve is csalódott, hiszen ő is jobban örülne, ha a kasszasiker várományos alkotása hagyományos mozis bemutatót kaphatna. A jelenlegi álláspont szerint a Dűne október 1-jén debütálhat az amerikai mozikban és az HBO Maxon, míg a Godzilla vs. Kong már május 21-én.

 

Nem akarta magában tartani őszinte véleményét a Tenet rendezője, Christopher Nolan sem, aki elmondta, hogy azért háborodtak fel ennyien az ügy miatt, mert a Warner Bros. senkivel sem konzultált a bejelentés előtt.

„Nem bánunk így a filmkészítőkkel, a színészekkel, mindazokkal, akik rengeteget tettek ezeknek a projekteknek a megvalósulásáért. Ezek az emberek megérdemlik, hogy kikérjék a véleményüket és tájékoztassák őket arról, hogy mi lesz a sorsa a munkájuknak"

- fogalmazott Nolan.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás