promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dűne: szinkronos előzetessel támad az év látványfilmje
Borítókép:  Josh Brolin, Oscar Isaac, Timothée Chalamet és Rebecca Ferguson a Dűne című filmben / via iconvsicon.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Szárnyas fejvadász 2049 rendezője igazi sztárparádéval, és egy különleges sci-fi világgal taglóz le minket, hogy bebiztosítsa helyét minden idők legjobb filmkészítői között.

Nagy fába vágta a fejszéjét Denis Villeneuve (Érkezés), még úgy is, hogy már elég tapasztalt a hatalmas, tudományos-fantasztikus alkotások terén, és rengetegszer bizonyította már kimagasló tehetségét. Még a zseniális David Lynch sem bírt el Frank Herbert Dűne című könyvének adaptációjával, de Villeneuve mégis úgy gondolta, hogy megpróbálkozik a lehetetlennel, és csinál belőle egy kőkemény látványfilmet.

A Dűne a távoli jövőben, egy veszélyekkel, izgalmakkal teli helyen játszódik, ahol egy fiatal férfire (Timothée Chalamet) vár a hálátlan, nehéz feladat, hogy békét hozzon az ármánykodásokkal és erőszakkal teli világba – ami mellesleg tele van gigantikus homokférgekkel.

A műben olyan színészek szerepelnek Timothée Chalamet mellett, mint például Jason Momoa, Dave Bautista, Zendaya, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Josh Brolin vagy Javier Bardem, szóval elég impozáns gárdát sikerült összerántaniuk erre a szuperprodukcióra, ami minden bizonnyal az év egyik legnagyobb durranása lesz még a koronavírus-járvány ellenére is.

A többek között Magyarországon forgatott film első előzeteséből kiderül, hogy egyáltalán nem sajnálták rá a pénzt, ugyanis epikus hangulatot áraszt a profi látványelemeknek és Hans Zimmer remek zenéjének köszönhetően, a homokféreg megvalósítása pedig egyszerűen lenyűgöző, szóval semmiképp sem szabad kihagynunk.

Itt lehet megtekinteni a jelen állás szerint december 17-én érkező Dűne magyar nyelvű kedvcsinálóját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás