promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bőrszerkós szexi űrcsaj és a férfi: az olaszok Star Wars utánzatában David Hasselhoff egy Jedi lovag, szerelme pedig szeret vetkőzni
Borítókép:  Alcohollywood.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez a film több mint zseniális, talán jobb is, mint az Egy új remény, amit szeretett volna koppintani. Túltolta, miközben tudtán kívül hozzáadott, na jó, CGI hiányában az űrhajós részek azért elég gagyik, de közben meg tele van olyan aprósággal, amitől baromira élvezhető lesz a kaland. Az olasz Csillagok háborúja igazából egy Végtelen történetbe ojtott űropera, amelyben feltűnik a nyolcvanas és kilencvenes évek legnagyobb földi szexszimbóluma, maga David Hasselhoff is. Nem kocsit hív, nincs pajtija, nincsen szexi piros rövidnacija, csak a hősszerelmes tekintete és egy Jedi-kardja. De most ennyi is elég, hogy megmentse az egész univerzumot egy gonosz hülyétől. Óda a Starcrash-hez, vagyis a Csillagháborúhoz, az 1978-ban készült olasz Star Wars-hoz.

A film az iMDB-n csupán 4 pontot kapott a tízből. Ez talán abból a szempontból reális lehet, hogy vannak benne gagyiságok, de most hunyjunk szemet ezek felett, mivel több a jó dolog, mint a rossz. És egy rakat furcsa történetszál is simán átfordul kreatív megoldásba, ha jobban belegondolunk. 

Ez most egy propaganda cikk lesz abból a szempontból, hogy megpróbáljuk eladni az alkotást, hogy mindenképpen nézzétek meg.

Utána pedig adjatok egy negyed órát a Retroshock Youtube-csatornának, ahol egy szenzációs elemzés is vár rátok.

A Starcrash, amit magyarul inkább Csillagháború néven emlegetnek, de néhol Csillagközi ütközés címmel is fut, egy Star Wars-utánérzés pillanatokkal a Csillagok háborúja hatalmas sikere után. Az alkotók nem gondolkodtak túl sokat, tudták, hogy az űrcsatás, űrhajós filmekben hatalmas pénz van. És még több, ha kis büdzséből készítjük el. Nem ez volt az egyetlen ilyen alkotás, korábban már írtunk a törökök Star Wars-filmjéről, illetve a Hét szamuráj csillagközi átiratáról is közöltünk egy kritikát. De van még jó pár ilyen alkotás, most azonban Zs-kategóriás filmajánló sorozatunk ötödik részében a taljánok Star Wars-val fogunk foglalkozni.

Erről a filmről amúgy a rendezője, Luigi Cozzi azt nyilatkozta, hogy nem sci-fi, hanem sci-fa (science fantasy), és a forgatókönyv már hamarabb megvolt, minthogy kijött volna az Egy új remény, így nem egy gyenge másolat. 

A jóképű lovag és a szexi űrcsaj egymásra találásának története

Ha nem olvastatok még erről az alkotásról, brutális meglepetésként érhet titeket a film felénél, hogy az elkóborolt Simon herceg karakterét a Knight Rider és a Baywatch sztárja, David Hasselhoff alakítja. Ő a galaxis ügyeletes szépfiúja több mint 100, űrcsatákkal, lézerlövedékkel és fénykardcsatákkal telezsúfolt percig. Karrierje elején volt még, így nem lehetett tudni, hogy a nyolcvanas évek popkultúrájában ilyen jelentős figura lesz majd. 

A Csillagháborúban Hasselhoff párja Stella Star, akivel semmiképpen nem akartak mellélőni a készítők, így rengeteg jelenetben csak lenge, testhez simulós vagy éppen hiányos öltözetben láthatjuk.

A film egyik része konkrétan az amazonok bolygóján játszódik, ahol mindenki nagyon lenge öltözetben van.

Kép: Twitter

A Stella Star-t alakító Caroline Munro nem igazán jó színésznő, a furcsa megszólalásai és a szituációkhoz nem illő arcmimikái a film elején zavaróak is lehetnek. Viszont nem tudunk rá haragudni, hiszen, ahogy a robot is megjegyzi,

ő az univerzum legkedvesebb élőlénye.

Árad belőle a pozitív energia, rajong az űrháborúért, rajong az űrhajókért. Imádja a filmet, amiben játszik. A rendezők újat hoznak, nem Leia hercegnő csípősnyelvű karakterét akarják lekopizni, hanem egy olyan főszereplőt szeretnének adni, aki hozzáad ahhoz, hogy ezt a filmet végig úgy nézzük, mint egy mesét, ahol bármi is történjen, a jó soha nem veszíthet, és ezt egy percig se felejtsük el. És persze az sem árt, ha a jó emberek végig kedvesek egymáshoz.

Überpozitív, mondhatni Krisztusi szemlélet. Ettől jó a buli. Ettől is jó ez a film.

Fénykardos csaták, és az Erő

Simon hercegen kívül van a filmnek egy másik férfi főszereplője is, Akton, aki Stella legjobb barátja, ők ketten pedig nem meglepő módon csempészek. Aktonról később kiderül, hogy halhatatlan, tud bánni az Erővel, és van egy lézerkardja is, amivel nem is vív rosszul. A filmben több fénykardcsata is van, a legjobb talán az, amikor maga David Hasselhoff ragadja magához az univerzum egyik legkifinomultabb fegyverét. 

Ez egy olyan Star Wars koppintás, amelyben van fénykard. Ráadásul használják az Erőt is. Szinte maga az eredeti film.

Kép: Styleweekly.com

Jó a sztori, sok színes egyed

Bár a film hasonló felütéssel kezdődik, mint az Egy új remény: egy óriási, tömegpusztító fegyver van valahol a galaxisban, amivel bolygókat lehet elpusztítani. 

A nagy fondorlat mögött pedig a legnagyobb űrhülye, a gonoszan nevető, Drakulába ojtott, kecskeszakállas, jelmezes űrmaszlag, Zarth Arn van. 

Kép: iMDB

Egy űrhajó indul el, hogy elpusztítsa ezt a csúcsfegyvert, végül azonban nem ér célba, megsemmisítik, de három űrkapszulának sikerül kiszaladnia az űrbe, hogy tovább folytassák a fegyver megkeresését. Stella és Akton titkos különítménye, megspékelve egy bádogrendőrrel, később ezeket a kapszulákat keresi majd meg szerte a galaxisban,

hogy a túlélők segítségével eltűntessék a gonoszt, aki csak pusztítani szeretne. 

Kép: Herogohome.com

A film gazán ekkor lesz nagyon színes, hiszen az Interstellar-hoz hasonlóan itt is bolygók és civilizációk sorát látogatják meg. Például eljutnak egy olyan planétára, ahol pár másodperc alatt több ezer Celsius-fokkal hűl le a levegő. Minden bolygón akadnak gonosz élőlények, minden bolygón belemennek egy kis harcba, de valahogy mindig megússzák.

A filmtörténelem leghaszontalanabb, mellekkel felszerelt óriásrobotja is itt tűnik fel. Ez valami csoda mutatvány. Érdemes megnézni, már csak ezért.

Kreatív űrcsaták sora

Ilyet még senki nem művelt, hogy úgy támadjon meg egy másik űrhajót, hogy kapszulákba bújtatja a hadseregét, majd egyszerűen belövi ezeket a kis szmötyiket az űrjármű ablakán. Az ellenség sem számított rá, a gonosz gróf elképszető ötletével zseniális győzelmet arat. Szerencsére itt még nincs vége, mert ezt még mindig lehetett fokozni egy még eszementebb ötlettel:

egy egész lebegő várost belevezetünk a gróf űrhajójába, hogy így állítsuk meg! Ez olyan, mintha a Star Warsban az Endor bolygót lökték volna neki a Halálcsillagnak. De van benne logika, azt nem vitatjuk. Már értitek, hogy miért az a film címe, hogy Csillagközi ütközés?

Mulatságos szereplők és nevek

A grófról már volt szó, őt egy percig nem lehet komolyan venni. Az ő segédje pedig maga egy elképesztő mix, mintha összeapplikálták volna a Batmanből ismert főszemetet, Mr. Fagyot és Drax-et a Galaxis őrzőiből. Stella Star neve tényleg nagyon pornósan hangzik,

Akton pedig úgy néz ki, mint egy Terence Hillbe ojtott David Hasselhoff, akinek unokatestvére maga Mátyás király.

Stella, Thor, Akton (Kép: Tarstarkas.net)

Az igazi David Hasselhoff viszont oltári jó, és amikor elkezd vívni a fénykarddal, akkor egész gyerekkorunk lepereg előttünk. És elégedetten csettintünk, hogy mostmár aztán tényleg mindent láttunk. Semmi jóból nem maradtunk ki.

Ajánlás

Ezt a részt most nem eresztjük bő lére, fentebb már mindent elmondtunk. Ez a film bármennyire is kopipésztnek látszik, nem az, ez a film egyedi, jó a sztori, viccesek a szereplők. Jók a jelmezek, az űrcsaták ötletesek,

még ha egy fizikus azt is mondaná rá, hogy hülyék vagytok gyerekek, ilyet nem lehet.

Hogyne lehetne, itt lehet! Itt kell! Ez a Starcrash egy csudapozitív hangvételű film, ahol a rosszak csak percekig diadalmaskodhatnak. Mivel a világ rendje az, hogy a jók győznek, na meg azok, akiknek David Hasselhoff segít.

A Zs-kategóriás haverok Facebook-oldalhoz az alábbi linken tudtok kapcsolódni, hogy ne maradjatok le egyetlen filmről sem, ami maradandó filmművészeti sokk:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás