promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Horvát Lili Oscar-nevezett filmjét decembertől itt nézheted meg
Borítókép:  Port.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjét nevezte Magyarország a 2021-es Oscar-gálára. Számos fesztiválszereplése mellett nagy sikerrel vetítették a hazai mozikban, a szeptemberi premiertől az őszi bezárásáig közel 20.000 néző látta. A filmre továbbra is nagy az érdeklődés, december 1-től pedig a Cinego felületén keresztül szabadon választott időpontban megtekinthető online.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre a https://cinego.hu/filmek/felkeszules oldalon lesz elérhető 1.490 Ft-os áron. A számos nemzetközi filmfesztiválon – többek között Velencében és Torontóban – bemutatkozott film főszereplőjeként Stork Natasa elnyerte a legjobb színésznő díját Antalyában, Varsóban pedig a filmkritikusok nemzetközi szövetsége zsűrije a FIPRESCI díjjal tüntette ki a filmet. Arany Hugó fődíjat nyert az Egyesült Államok legnagyobb múltú fesztiválján Chicagóban, és a fődíjjal együtt három trófeát érdemelt Spanyolország nagy presztízsű filmfesztiválján, Valladolid-ban, majd a legjobb játékfilm díját nyerte Philadelphia nemzetközi filmfesztiválján.

Az elismerések sorát gyarapítja, hogy a hivatalos magyar Oscar-nevezésről döntő hattagú testület a múlt héten egyhangúlag döntött az Oscar-nevezésről: a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre képviselheti Magyarországot a 93. Oscar-versenyben a „nemzetközi film” kategóriában. Az Amerikai Filmakadémia szabályzata szerint a jövőre 93. alkalommal átadandó Oscar-díjakra a nemzetközi film kategóriában minden ország egy alkotást nevezhet azok közül, amelyeket 2019. október 1. - 2020. december 31. között mutattak be az adott országban.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás