promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Velence után a Torontói Filmfesztivál is meghívta Horvát Lili mozifilmjét
Borítókép:  Mozinet
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Torontói Nemzetközi Filmfesztivál bejelentette hivatalos programját, melybe beválogatták Horváth Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjét is.

Horvát Lili második nagyjátékfilmjének világpremierjét a velencei filmfesztiválon tartják szeptember elején, közvetlenül ezután kerül majd sor az észak-amerikai bemutatóra. A szeptember 10-19. között megrendezésre kerülő torontói fesztivál programjában a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre többek között Spike Lee, Thomas Vinterberg, Naomi Kawase és Halle Berry új alkotásaival, valamint Mundruczó Kornél első Amerikában forgatott mozifilmjével szerepel majd együtt.

Az idén 45. alkalommal megrendezendő torontói seregszemle az őszi fesztiválszezon egyik legfontosabb eseménye, melyet a nemzetközi filmszakma és a sajtó sok ezer képviselője látogat évről évre. 2020-ban a koronavírus-járvánnyal erősen küzdő Kanada első számú kulturális rendezvénye radikális átalakításokra kényszerült, ezért döntöttek úgy, hogy a rendszerint mintegy 250 premiert felvonultató válogatásukat 50 alkotásra szűkítik, ennek köszönhetően a filmeket a megváltozott körülmények között is méltóképpen tudják bemutatni.

„Izgatottan várjuk, hogy szeptemberben végre bemutassuk gondosan válogatott, nagy hatásúnak remélt programunkat, amely tükrözi meggyőződésünket, hogy a nagyszerű történetek elmesélését semmi sem állíthatja meg”

– hangsúlyozta Cameron Bailey, a fesztivál művészeti vezetője.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

„A torontói fesztivál hónapok óta dolgozik azon, hogy klasszikus, szabadtéri illetve autósmoziban tartott vetítésekből, valamint virtuális bemutatókból az idei év kihívásaihoz alkalmazkodó hibridet hozzon létre. A fesztivál vezetőitől azt az információt kaptuk, hogy a mi 35 mm-es nyersanyagra forgatott filmünket beválogatták azon alkotások közé, amelyeket mindenképp szeretnének klasszikus mozis körülmények között is vetíteni. Nagy izgalommal várjuk, hogyan fogadja majd az amerikai közönség a filmet”

– nyilatkozott a rendező.

A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet 354 millió forintos támogatásával. A film operatőre a rendező régi alkotótársa, Maly Róbert, aki a Szerdai gyerek mellett az Oscar-díjas Mindenkit is jegyzi. A film főszerepeiben Stork Natasát és Bodó Viktort láthatjuk, további fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor tűnik fel a filmben.

Horvát Lili 2015-ben első nagyjátékfilmjével, a Szerdai gyerekkel megnyerte a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjának fődíját, a kritikusokból álló FEDEORA zsűri díját, és számos további rangos nemzetközi fesztiváldíjjal jutalmazták.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre szeptember 24-én érkezik a magyar mozikba a Mozinet Kft. forgalmazásában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás