promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Stork Natasa lett a legjobb színésznő Törökországban
Borítókép:  Mozinet
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje főszerepéért Stork Natasa nyerte a legjobb színésznő díját az antalyai filmfesztiválon Törökországban. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült romantikus drámát már több, mint tízezren látták a hazai mozikban.

Magyar sikerrel zárult az 57. Antalyai Nemzetközi Filmfesztivál. A zsűri a legjobb színésznő díját Stork Natasának ítélte Horvát Lili filmjében nyújtott alakításáért. Ada Solomon román producer, az Európai Filmakadémia elnökhelyettese volt a nemzetközi szakmai zsűri elnöke a törökországi fesztiválon.

„Ez az első alkalom, hogy főszerepet játszhattam egy nagyjátékfilmben. Hihetetlen utazás volt egy szerelmes lélek mélyére. Horvát Lili volt a kalauzom ebben a rejtélyes világban – nagyon hálás vagyok neki rendkívül érzékeny és intelligens útmutatásáért”

- mondta el Stork Natasa a díj átvételekor.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című magyar film korábban nagy sikerrel mutatkozott be a velencei, majd a torontói filmfesztiválokon. Fesztiválkörútja hamarosan az Egyesült Államok legnagyobb múltú filmfesztiválján folytatódik Chicagóban, és Ázsia nagy presztízsű nemzetközi filmes rendezvénye, a puszani fesztivál is műsorra tűzi rangos válogatásában. Október folyamán Varsóban és Haifán is látható lesz, és immár publikus, hogy a thesszaloniki filmfesztivál, a denveri filmfesztivál, Spanyolország legpatinásabb filmfesztiválja, a valladolidi Seminci, valamint a kínai Pingyao Nemzetközi Filmfesztivál is versenyprogramjába válogatta a valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilmet.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A film főszereplői Stork Natasa és Bodó Viktor. További fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor is feltűnik. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A film operatőre Maly Róbert volt.

A hazai közönség a Mozinet forgalmazásában országszerte láthatja a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmet a mozikban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás