promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fekete Pákó ura térnek és időnek
Borítókép:  Fotó: Fem3
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fekete Pákó új klippel borzolja a kedélyeket. A Mayo című alkotásából nem sokat lehet érteni, de annyi mindenesetre kiderül, hogy Lapite Oludayo Babanide Oludatrion Olapite ura a térnek és az időnek, egyúttal a klip felrúgja a Julianus-naptár már egy ideje (Kr. e. 45 óta) létező szabályait.

Érkezett egy levél. Ebben Fekete Pákó leírja portálunknak, hogy új dala, a Mayo pontosan miről is szól – szöveghűen idézzük:

„A videó klipem igazán erról szó hogy-Egy dal, amit a szülőföldemről hozok. Anyukám énekelte nekem először. Varázslatos dal, mindenkit megérint majd. Hallgasd csukott szemmel és elrepít valahova, ahol nagyon szeretnél lenni. Szabad leszel és erős, és minden rossz érzés eltűnik belőled. Magad leszel a világ, amely gyönyörű és csak egy parányi része a mi Földünk. Nekem ezt jelenti ez a dal. Rejtélyes és misztikus. Nézzétek meg a klipet és osszátok meg, hogy a világ minden pontjára eljusson, mert ezt mindenki érezni fogja!”

– írta Lapite Oludayo Babanide Oludatrion Olapite.

A levél formai és stiláris szempontú elemzését meghagynánk az erős idegszálakkal rendelkezőknek, mindössze annyi merült fel bennünk kérdésként, hogy mi az, amit mindenki érezni fog, merthogy ez nem egyértelmű. De tegyük félre eme elhanyagolható felvetést, s térjünk rá a nótára, amely rejtélyes és misztikus, legalábbis Pákó szerint.  

Bár igazából készséggel elfogadunk Pákótól bármit, sőt, még annak az ellenkezőjét is, amit a daláról ír, tekintve, hogy egy szót nem értünk abból a 2 perc 55 másodpercből, amely Mayo címmel fut.

Amennyiben hang nélkül nézzük a klipet, akkor könnyen a Men in Black világában érezhetjük magunkat. Egyúttal arra is rájöhetünk, hogy Pákó ura térnek és időnek, egyúttal a klip felrúgja a Julianus-naptár már egy ideje (Kr. e. 45 óta) létező szabályait. Mert az még rendben van, hogy főhősünk ugrál a térben és az időben, és a Föld különböző nagyvárosaiba látogat el, de azt már valójában igen nehéz kitalálni, hogy az október valójában hány napos. Lapite Oludayo Babanide Oludatrion Olapite ugyanis 

  • 2023. október 33-án Shangaiban énekel,
  • majd New Yorkban is dalol, ugyanabben az időben,
  • ezután ugrunk két évet és két napot, a helyszín pedig Hamburg, és 2025. október 35-e,
  • hat nappal később, 2025. október 41-én már Moszkvában van Pákó,
  • hogy aztán útba ejtse Budapestet és a Megyeri híd környékét 2027. október 39-én.

A túra Dél-Afrikában folyatódik 2027. november 69-én, hogy aztán Fekete úr egy meg nem adott időpontban Nigériában (valószínű inkább, hogy a Duna-parton) a lobogó tábortűznél tekintsen a végtelenbe, s tovább...

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás