promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Életrevalók sztárja tinédzser lányáért küzd
Borítókép:  Christoph Soeder / DPA / dpa Picture-Alliance
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az elfeledett herceg rendezője az Oscar-díjas Michel Hazanavicius (A némafilmes, A keresés). A főszerepet a világsztár Omar Sy (Életrevalók, Derült égből apu, Jurassic World, Samba, Doktor Knock, Tajtékos napok) játssza.

A történet: Djibi pedáns apaként egyedül neveli szeme fényét, hét éves kislányát, Sofiat. A esték elmaradhatatlan rítusa az elmerülés a mesék fantasztikus világában: az apa minden este mesél a lányának, s közös fantáziavilágukban csodálatos tündér-kalandok válnak valóra. A sármos herceg szerepében pedig a lány hőse, az apa tündököl. Öt évvel később az immár kamaszlány Sofia lassan kinő apja meséiből, helyette inkább korosztálya fiútagjaival ismerkedik és új herceg hódítja meg a szívét. Ahogy az apa a mesék világában is távolabb kerül imádott lányától, úgy a való életben is – nincs más hátra, mindent el kell követnie, hogy valahogy hős maradjon tinédzserré váló gyereke életében.

Omar Sy korábban történelmet írt, amikor első fekete bőrű színészként megkapta a legjobb színésznek járó César-díjat az Életrevalók című filmben nyújtott alakításáért, és azóta francia filmek mellett hollywoodi világsikerek sorában is szerepel.

Legújabb filmje, Az elfeledett herceg minden szülő életének azon korszakáról szól, amikor felnő a gyerekük, és azzal szembesülnek, hogy már nem ők töltik be az életükben a legfontosabb szerepet. Az Oscar-díjas Hazanavicius komoly témát boncolgat, de emellett megmarad egy családi vígjáték szintjén, éppen ezért nem csak szülőknek ajánlott a megtekintése.

A film több jelenetében megelevenedik Djibi mesevilága, ami önmagában is gyönyörű és hangulatos, de Howard Shore zenéje még inkább fokozza ezt. Maga az üzenet nagyon egyszerű: hagyni kell a gyereket felnőni, és nem ragadhatunk örökre a magunk alkotta mesevilágban.

Az elfeledett herceg egy könnyed, de komoly témával foglalkozó film, amit valóban érdemes megnézni. A filmet szeptember 17-től játsszák a hazai mozikban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás