promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ország egyik legnagyobb pedofilbotrányáról készített megrázó filmet az HBO – videó
Borítókép:  Visszatérés Epipóba / HBO
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Oláh Judit Visszatérés Epipóba című dokumentumfilmje azokról az 1980-as évek végén megrendezett nyári táborokról szól, ahol „S. tanár úr” szexuálisan molesztálta a gyermekeket, akiket ezen felül még meg is aláztak.

Évtizedekkel ezelőtt létezett Magyarországon egy tábor, ahol a kölykök három héten keresztül vendégei lehettek egy Epipo nevű különleges, képzeletbeli országnak. Többek között szerepjáték, és egy saját nyelv várta itt a résztvevőket, de később kiderültek a szörnyűségek, ugyanis a tábor karizmatikusnak leírt vezetője, „S. tanár úr” szexuálisan abuzálta őket, és egyéb bántalmazásokra, megaláztatásokra is volt példa.

Erről készített Visszatérés Epipóba címmel dokumentumfilmet az egykori táborlakó, Oláh Judit, aki a túlélőkkel együtt idézi fel a meghökkentő eseményeket, illetve archív felvételekkel, interjúkkal meséli el a szívfájdító történetet, ami rengeteg embernek okozott traumát.

Az HBO Europe és a Campfilm gyártásában készült produkció nagyon fontos, érzékeny témát boncolgat, és egy bensőséges, érdekes megközelítést alkalmaz a sokáig tabunak számító üggyel kapcsolatban. Az biztos, hogy felkavaró élmény lesz látni ezt a művet, de semmiképp sem szabad kihagyni – főleg szülőként –, mert minden bizonnyal eléggé elgondolkodtat majd minket.

A Visszatérés Epipóba október 1-jén érkezik az HBO Go kínálatába, és itt lehet megtekinteni a rövid előzetesét:

Forrás: HBO

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás