promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az HBO sorozatot készít a koronavírus-vakcináért folytatott harcról
Borítókép:  HBO
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még meg sem jelent Brendan Borrell, a koronavírus-vakcináért folytatott harcról szóló, The First Shot című könyve, az HBO máris megvette a jogait, hogy minisorozatot készítsen belőle.

Brendan Borrell ezelőtt is nagyon sokat foglalkozott a koronavírussal, hiszen nemcsak a Science magazinnak, de National Geographic-nak és a Wired-nek is írt cikkeket ebben a témában. Ráadásul egy regényen is dolgozik, ami a koronavírus elleni vakcina kifejlesztéséért folyó harcot, illetve globális törekvéseket fogja feldolgozni egy elbeszélő, de nem fiktív történetben. Ez azt jelenti, hogy a könyvben megjelenik minden, a kutatásban résztvevő cég és személy, és a tudományos alap mellett komoly szerepet kapnak a politikai, és a biztonsági kihívások is.

Nem csoda, hogy az HBO máris lecsapott a jogokra, hiszen ebből egy izgalmas minisorozatot lehet készíteni, és pont ezt fogja tenni a csatorna is, mégpedig nem kisebb rendezővel az élen, mint Adam McKay-el, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint például A nagy dobás, vagy az Alelnök

– írja a Deadline.

McKay tavaly kötött egy öt évre szóló szerződést az HBO-val, melynek keretein belül ő fogja tető alá hozni az Oscar-díjjal is jutalmazott dél-koreai vígjáték-thriller, az Élősködők sorozatváltozatát, de egy Lakers-sorozaton, és egy Jeffrey Epstein-ről szól szérián is dolgozik.

Maga a könyv írója, Borrell executive producerként fog részt venni a projektben. Arról egyelőre nincs hír, hogy milyen címmel, és mikor debütálhat a minisorozat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás