promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Coppola 30 év után újravágta A Keresztapa harmadik részét
Borítókép:  Al Pacino A Keresztapa III-ban / Photo12.com - Collection Cinema / Photo12 via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Idén ünnepli 30. születésnapját A Keresztapa III., ami annak idején egy kicsit csalódást okozott a széria rajongóinak – ezt a rendező, Francis Ford Coppola is tudja, ezért most felújította, és újravágta az egész filmet.

Igazi klasszikus a Mario Puzo könyvéből készült A Keresztapa-trilógia első két része, aminek 16 évvel később, 1990-ben Francis Ford Coppola megcsinálta a mindent lezáró harmadik epizódját, de az sajnos már nem aratott akkora osztatlan sikert, mint elődjei. A közönség nem volt teljesen megelégedve a fináléval, és ezt valószínűleg a rendező is tudja, ezért a MovieWeb cikke alapján komoly dologra szánta el magát.

A Paramount bejelentette, hogy Francis Ford Coppola teljesen átalakította A Keresztapa III-at, így az alkotás máshogy kezdődik és végződik, megváltozott benne a jelenetek sorrendje, illetve helyenként a zene is eltér – egy csapat pedig azon dolgozott közben, hogy minden eddiginél szebb, 4K minőségűre varázsolja a mű képét.

A Mario Puzo's The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone címre keresztelt változat elvileg sokkal jobban fog illeszkedni az író és rendező elképzeléseihez, ami azért is lehet, mert Francis Ford Coppola a munkálatok szinte összes fázisánál jelen volt, hogy ellenőrizze a dolgokat. Így valószínűleg A Keresztapa-széria végre megkapja a mindenki szerint méltó búcsúját, amiben utoljára láthatjuk Al Pacino zseniális játékát Michael Corleone szerepében.

A felújított A Keresztapa III. a tervek szerint év végén kerül mozikba, utána pedig megjelenik a különböző platformokon is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás