Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Brad Pitt és Rian Johnson a Trónok harca alkotóival készítenek sci-fi sorozatot

Brad Pitt és Rian Johnson a Trónok harca alkotóival készítenek sci-fi sorozatot

Zene, Film & Kultúra

Brad Pitt és Rian Johnson a Trónok harca alkotóival készítenek sci-fi sorozatot

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 09:09

Liu Cehszin kínai író A háromtest-trilógia című nagysikerű könyvsorozatból készítenek szériát a Netflix számára a Trónok harca alkotói, Brad Pitt, és Rian Johnson.

A Trónok harca alkotópárosára szó szerint licitáltak a stúdiók: David Benioff-ot és D.B. Weiss-t megkereste az HBO anyavállalata, a WarnerMedia, az Amazon, a Disney, a Comcast és az Apple is, végül a Netflix-szel kötöttek szerződést, miután 200 millió dollárt ajánlottak nekik. Nemrég pedig kiderült, hogy milyen nagyszabású projekten dolgoznak, amiben Brad Pitt gyártócége, a Plan B Entertainment, és a Star Wars: Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson is részt vesz.

A Netflix közlése szerint a csapat Liu Csehszin nagysikerű regénysorozata, A háromtest-trilógia adaptációján dolgozik. A trilógia az 1960-as években, az úgynevezett kulturális forradalom idején kezdődik Kínában, ahol egy asztrofizikust a lánya, Je Ven-csie szeme láttára vernek agyon a vörösgárdisták. Évekkel később a lány egy titkos kutatási projekten dolgozik és jeleket fog a világűrből, a Triszolarisz bolygóról. Je Ven-csie békés szándékú földönkívüliekben reménykedik, és válaszol nekik, miáltal megváltoztatja a dolgok menetét.

A Trónok harca alkotói és vezető producerei, David Benioff és D.B. Weiss mellett a True Blood - Inni és élni hagyni című széria forgatókönyvírója, Alexander Woo is csatlakozik a Netflix-projekthez, az alapművek szerzője pedig konzultánsként fog közreműködni.

A háromtest-probléma 2008-ban jelent meg először könyv formátumban és az egyik legnépszerűbb sci-fi regénnyé vált Kínában. A könyv angol fordítása 2014-ben jelent meg. A trilógiából készülő sorozat premierjével és szereplőivel kapcsolatos részleteket egyelőre nem közöltek.

Borítókép: Inverse