Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Színdarab-ajánló: széthull jó és rossz, összekavarodik nő és férfi

Színdarab-ajánló: széthull jó és rossz, összekavarodik nő és férfi

Zene, Film & Kultúra

Színdarab-ajánló: széthull jó és rossz, összekavarodik nő és férfi

Zene, Film & Kultúra

Promotions - 2020.07.18. 21:21

A Hattyúk tava újratöltve darabokra szedi szét a herceg, a hattyúk és az udvar világát, széthull jó és rossz, összekavarodik fehér és fekete, nő és férfi. A darabot a budapesti Városmajori Szabadtéri Színház tűzi műsorára szeptember 4-én (péntek), 20:00-s kezdettel.

„...meg sem próbálja a jólfésült balettelőadás látszatát kelteni: darabokra szedi szét a herceg, a hattyúk és az udvar világát, széthull jó és rossz, összekavarodik fehér és fekete, nő és férfi, és a dekonstrukció miatt végtelenül abszurdnak tűnik mindaz, ami egy klasszikus feldolgozásban könnyfakasztó pátoszt eredményezne”

– áll a Swan Lake Revisited – Hattyúk tava újratöltve című darab leírásában. A formabontónak is mondható darabot a Városmajori Szabadtéri Színház tűzi műsorára szeptember 4-én (péntek), 20:00-s kezdettel, méghozzá a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadásában.

A darab arra keresi a választ, hogy egy, az előadóművészeti hagyományba mélyen beágyazodótt kultuszmű milyen kapcsolódási pontokat tud felkínálni a jelen emberének. De azt is kérdezhetnénk:

Mi történt a mesékkel? Mi történt a hattyúkkal? Mi történt a tóval? Mi történt velünk? Mikor léptünk ki a mesékből úgy, hogy észre sem vettük?

Borítókép: szabadter.hu

Legolvasottabb hírek