promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megint tönkretettek egy régi festményt: most Szűz Mária képe járt rosszul
Borítókép:  Szeplőtlen fogantatás / via index.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tény, hogy mindenben meg lehet találni a művészetet, de egy kontár restaurátor úgy meggyalázta Murillo Szeplőtlen fogantatás című festményének egyik másolatát, hogy most mindenki ezen nevet.

Úgy látszik, hogy az emberek nem tanultak abból az esetből, mikor 2012-ben egy 80 éves spanyol restaurátor teljesen tönkretette Elías García Martínez Ecce Homo című freskóját, ami Jézust ábrázolja, de végül felismerhetetlen lett. A baki körbejárta a világot, és mindenki jót szórakozott rajta, de most mégis újra megtörtént egy hasonló tragikomédia, ráadásul a spórolás miatt.

A 24 írja a Guardian cikke alapján, hogy ismét Spanyolországban történt egy nevetséges dolog, de most Bartolomé Esteban Murillo Szeplőtlen fogantatás című festményének másolata volt az áldozat, ami Szűz Máriát ábrázolja, és jelenleg egy gazdag műgyűjtő tulajdonában áll, aki úgy döntött, hogy ráférne egy kis frissítés a viseltes alkotásra.

Egy „restaurátor” az átlaghoz képest elég olcsón, mindössze 1 200 euróért (nagyjából 420 000 forintért) vállalta a mű felújítását, amit már elsőre is úgy elrontott, hogy az ember a végeredményt látva biztos, hogy nem bírja visszatartani a nevetést – és erre tett rá még pár lapáttal, mikor másodjára is megpróbálkozott a dologgal.

Végül olyan meghökkentő munkát végzett a megbízott egyén, hogy a többi – valószínűleg jóval tehetségesebb – restaurátor most hivatalos, törvényi szigorítást kér, nehogy újra előforduljon egy ilyen felháborító, kontár eset, amit az emberek szörnyülködve, de mégis szórakozva néznek.

Itt lehet megtekinteni a festmény mindhárom alakját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás