promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vígszínház-botrány: Halász Judit és Börcsök Enikő is szembeszállt Eszenyivel
Borítókép:  a Vígszínház kívülről. Forrás: infostart.hu.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Eszenyi Enikő újra megpályázza a Vígszínház igazgatói posztját, ám volt és jelenlegi munkatársai közül sokan ellene fordultak.

Nem akar csitulni a Vígszínház körüli botrány. Bár már hónapokkal, évekkel ezelőtt több társulati tag is panaszkodott Eszenyi Enikő vezetési stílusa miatt, ám a vezetőválasztás időszakában új lendületet kaptak a színészek. A nagy átlag számára akkor kezdett igazán érdekessé válni az ügy, amikor egy nyílt levélben tiltakoztak Eszenyi munkatársai. Az aláírók közt Stohl András neve is felbukkant.

Azóta már Halász Judit és Börcsök Enikő is megszólalt – vette észre a Bors.

„Ha most elindítanak egy vizsgálatot, akkor az a verbális és mentális erőszakra, az agresszivitásra nem vonatkozik? Az nem ugyanolyan bántalom, mint a fizikai bántalom? Azt szeretném, hogy ha az alatt az idő alatt, amíg ki nem derül az igazság, addig ugyanúgy, ahogy Martonnak, a mostani igazgatónak is járjon a felfüggesztés” 

– utalt Marton László korábbi felfüggesztésére Halász Judit az ATV műsorában.

A botrány és Halász Judit mondatai kapcsán a lap megkereste Börcsök Enikő színművészt:

„Egyetértek Judittal, függesszék fel Eszenyi Enikőt, amíg tart ellene a vizsgálat! Nagyon sokan gratuláltak nekünk az interjú után. Jelenleg közel 200 művész áll ki a Vígszínház elszerződött tagjainak nyílt levele mellett, reméljük, ez elég meghatározó fórum egy korrekt vizsgálathoz.”

A főváros vizsgálatot indított, amit a színház felügyelőbizottságának kell lefolytatnia. Eközben Eszenyi Enikő azzal védekezik, hogy alaptalanok a vele szemben megfogalmazott vádak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás