promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eszenyi Enikő ellen fordult Stohl András
Borítókép:  Stohl András. Forrás: ripost.hu.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagy a harc a Vígszínház igazgatói székéért.

Ahogy arról mi is beszámoltunk: hárman esélyesek arra, hogy a következő években a Vígszínházat vezessék.

Ebbe a versenybe szólhat bele egy levél, amelyet a színházban korábban szereplő színészek írtak alá. Eszerint: Eszenyi Enikő visszaél igazgatói hatalmával. A távozott színészek azt írják, hogy az igazgató verbális erőszakkal tartotta őket sakkban, illetve nem tudtak azonosulni Eszenyi agresszív vezetői stílusával.

„Alulírottak személyes tapasztalataink alapján kijelentjük, hogy a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és az agresszív vezetői kommunikáció hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal”

– áll a levélben.

A levelet többek között Bata Éva, Harkányi Endre, Hevér Gábor, Járó Zsuzsa, Kerekes József, Kovács Patrícia, Lengyel Tamás, Mészáros Máté, Molnár Áron írta alá.

A Blikk most arról ír, hogy a társulatot meglepte, hogy az aláírók között ott van Stohl András neve is. Szakmai berkekben úgy tudták, hogy a színész és a Vígszínház jelenlegi igazgatója jó kapcsolatot ápol. Ugyanis, amikor nyolc évvel ezelőtt a színész kijött a börtönből, akkor Eszenyi Enikő volt az, aki segített Stohlnak, hiszen leszerződtette a Vígszínházhoz.

Egyébként, a szakmai bizottság Eszenyi Enikő pályázata mellett tette le a voksát. Végleges döntés csak március végén a Fővárosi Közgyűlésen születhet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás