promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhalasztanák a Halálos iramban 9 premierjét?
Borítókép:  Universal Pictures
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A stúdiók még nem estek pánikba a koronavírus miatt, pedig lehet, hogy kellene.

A legnagyobb blockbusterek közül eddig csak 25-ik James Bond film, a Nincs idő meghalni premierjét csúsztatták el áprilisról novemberre. Ezt a rajongók is kérték egy nyílt levélben, akik féltették az egészségüket, na meg James Bondot is, mivel nem akarják, hogy pont a jubileumi alkotás bukjon meg.

Rengeteg kulturális-, és sportrendezvény megsínyli a vírus hatását, fesztiválok, rangadók maradnak el miatta. Nagyon sok múlik azon, hogy a koronavírus milyen kedvében lesz, és mennyire fog tetőzni a fertőzés. Jelenleg úgy állunk, hogy világjárvány lesz belőle. Most 5 milliárd dolláros bevételkiesést jósolnak a világ filmiparának, ami már azt megérezte, hogy Kínában bezárták a mozikat (természetesen már Olaszországban is.) Ennek ugyebár az egyik legnagyobb nyertese a Netflix lesz, na meg a streamingszolgáltatók, mivel rengetegen ki sem fogják tenni a lábukat a lakásból.

A Deadline úgy értesült, hogy jelenleg egyik stúdió sem esett pánikba. A Disney-Marvel duó Fekete Özvegye szintén áprilisi bemutató, akárcsak a James Bond, de hallani sem akarnak arról, hogy elhalasszák. Érdekes, mert nagy befolyással bír ezekre az alkotásokra az ázsiai piac, ahol a pletykák ellenére nem sikerült megfékezni a vírust, akármit is híresztel a kínai média. A DC-Warner kicsit jobb helyzetben van, mert a Wonder Woman 1984 csak 2020. június 4-én érkezik.

A Halálos iramban 9 premierje is jóval odébb van: 2020. május 21., de Universal úgy döntött, hogy jelenleg nem látják jogosnak, hogy csúsztassanak rajta, így ez is marad, de a vírus semmi perc alatt felboríthat mindent. Ha kialakul a világjárvány, amit jósolnak, akkor a stúdióknak semmi perc alatt kell lépniük. Erre azért nem lehet időben felkészülni, mert aki hamarabb lép, az lesz előnyben. Egyértelmű, hogy egy időpontra, de még egymás közelébe sem nagyon kerülhetnek blockbuster alkotások, mivel az súlyos bevétel kiesést jelentene mind a két fél számára.

A közeledő filmeket, mint a Mulan, vagy a Hang nélkül 2 már biztosan nem fogják elhalasztani, mivel értelmetlen lenne. A többi alkotásnak a következő hetekben dől el a sorsa. Minden a koronavíruson múlik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás