promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jim Carrey elmebeteggé vált: „Azt javaslom, hogy meneküljön, ki merre lát!”
Borítókép:  Annette Riedl / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A színész következő szerepével tér vissza abba a közegbe, amelynek első nagy sikereit köszönhette.

Hamarosan mozikba kerül a Sonic, a sündisznó című film, ami a kezdeti, a karakterhez fűződő dizájnolási problémák ellenére úgy tűnik, hogy sikeres lesz. A népszerű videójátékból ismert Sonic-ról szóló mozifilmhez készült főcímdalt nemrég Wiz Khalifa leplezte le, aminek ő volt az egyik szerzője.

A film főgonoszát az ezerarcú komikus-színész, Jim Carrey fogja alakítani, akinek Dr. Robotnyik szerepe egy kiváló lehetőség arra, hogy visszatérjen abba a közegbe, amelynek első nagy sikereit köszönhette.

„Megint áradni kezdett az a zabolátlan energia, amit az emberek annyira szeretnek, gondoljunk csak az Ace Venturára, A Maszkra vagy a Dumb és Dumberre. Dr. Robotnyikkal újra gátszakadás történt, azt javaslom, hogy meneküljön, ki merre lát! Robotnyik a legzseniálisabb őrült ezen a szomorú sártekén, az IQ-ja jóval 300 fölött van. Hihetetlen intelligenciája szélsőségesen felturbózott egóval párosul, talán ezért lett totál elmebeteg. Soha nem volt része szeretetben, emiatt utál mindenkit: úgy érzi, hogy a világ elárulta őt, és vissza akar vágni a vélt sérelmeiért. Dr. Robotnyik az univerzum börtönőre szeretne lenni, ahová mindenki be van zárva, ő pedig uralkodhat a rabok felett. Csodás feladat volt megtestesíteni ezt az eszement szörnyeteget”

– írta körül karakterét a színész.

Jeff Fowler, a film rendezője elmondta, hogy mennyire jó volt együtt dolgozni Jim Carrey-vel. A rendező szerint Robotnyik egy eléggé keszekusza figura a videójátékban, ezért a színésszel igyekeztek egy modern és hiteles karaktert formálni belőle, de közben meghagyni annak, aminek egykor megismertük őt: a világ legőrültebb tudósának.

A Sonic, a sündisznó február 13-án, az UIP-Duna Film forgalmazásában kerül a hazai mozikba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás